tiistai 6. maaliskuuta 2012

Feta-pestomuffinssit

Feta-pestomuffinssit

Joku saattaa ehkä muistaa, että ensimmäinen blogi reseptinin oli Kismet-kuppikakut, joita leivoin tasan vuosi sitten syntymäpäivälahjaksi luokkakaverilleni. Vuoden takaiset tapahtumat tuntuvat jo äärettömän vanhoilta varsinkin kun en luokkakaveriani silloin vielä kovin hyvin tuntenut ja nyt ollaan oltu jo puoli vuotta kämppiksiä.

Blogini viralliset yksivuotissynttärit on vasta huomenna mutta tänään juhlitaan Paulaa, joten yllätin hänet itseleivotuilla aamupalamuffinsseilla. Alkuperäisen ohjeen, jota hieman muokkasin, nappasin Sekasoppa-blogista. Muffinssit olivat ehkä turhan ylhäällä uunissa, joten ne saivat reilusti väriä.

Feta-pestomuffinssit (12-15 kpl)

3 munaa
1 dl öljyä
2 dl kermaviiliä
½ dl maitoa

4 dl täysjyvä vehnäjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 tl ruokasoodaa

200 g fetaa
½ prk pestoa
juustoraastetta

Sekoita kuivat ja märät aineet omissa kulhoissaan. Kaada märät aineet kuivien aineiden joukkoon ja sekoita nopeasti. Lisää kuutioitu feta ja kolme ruokalusikallista pestoa ja kääntele taikinan joukkoon. Jaa taikina muffinssivuokiin ja lusikoit teelusikallinen pestoa jokaisen muffinssin päälle. Ripottele päälle juustoraastetta ja paista 175 asteessa 15-20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti