tiistai 14. helmikuuta 2012

Puolukka-juustokakku (vegaani)

Puolukka-juustokakku

Olen ollut hirveän kiinnostunut erilaisista ruokavalioista, joten ihan uteliaisuutta halusin kehitellä kakun, joka sopii mahdollisimman monelle. Tämä juustokakku on vegaaninen, maidoton, laktoositon, munaton, sokeriton ja gluteeniton.

Pohja on raakaruokaa, mutta koska soijapapuja keitetään jalostuksen aikana, täyte ei täytä raakaruuan kriteereitä. Tietenkään soija- tai pähkinäallergisille kakku ei sovi, mutta pohjan voi korvata tavallisella keksipohjalla ja soijakerman ja -tuorejuuston maitotuotteilla.

Liivate on valmistettu sian ja naudan nahasta, luista, suolista ja jänteistä, joten se ei vegaaniseen ruokavalioon kuulu. Leivonnassa liivatteen voi korvata levästä valmistetulla agar agarilla. Aivan liivatteen veroista agar agar ei ole mutta lopputulos on riittävä. Agar agaria voi ostaa muun muassa luontaistuotekaupoista.

Puolukka-juustokakku

180 g cashewpähkinöitä
180 g taateleita

2½ dl kaurakermaa (esim. GoGreen)
200 g soijatuorejuustoa
2 dl puolukoita
1 tlk ananasmurskaa
(makeutusainetta)

1½ dl kiehuvaa vettä
4 tl agar agar -hiutaleita

Jauha pähkinät monitoimikoneessa jauheeksi. Lisää taatelit ja jauha kunnes seos on tahmeaa. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuuan pohjalle. Vatkaa soijakerma vaahdoksi. Soseuta ananasmurska ja puolukat ja lisää soijatuorejuusto. Kiehauta vesi ja lisää agar agar -hiutaleet. Sekoita ja jatka kuumentamista kunnes hiutaleet ovat sulaneet (mikrossa noin 2 x 20 sekunttia). Anna jäähtyä hetki. Sekoita neste huolellisesti puolukoitte, ananaksen ja tuorejuuston joukkoon. Kääntele sekaan vielä kermavaahto ja kaada irtopohjavuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään.

Marsipaaniruusut

3 kommenttia:

  1. Herkullisen näköistä kakkua. Hienoa, että sait sen onnistumaan noinkin monella rajoituksella!

    VastaaPoista
  2. Olen etsinyt meidän perheen jouluun sopivaa kakkua, kun kaikilla on jokin ruokarajoitus. Tämä resepti on täydellinen, kiitos meidän joulun pelastuksesta! :)

    VastaaPoista
  3. Kiva olla avuksi. Ja kiitos vinkistä. Voisin itsekkin duunailla tästä jonkun jälkiruuan jouluksi. :)

    VastaaPoista