torstai 16. helmikuuta 2012

Papuja hapanimeläkastikkeessa

Papuja hapanimeläkastikkeessa

Eilen oli opiskelijabileet Eyes Wide Shut -teemalla. Olin positiivisesti yllättynyt miten moni oli pukeutunut ja miten monet olivat panostaneet tekemällä naamarin itse. Toisaalta oli pelottavaa, ettei tuttujakaan meinannut tunnistaa naamareiden takaa.

Viime yön unisaldo on lähempänä 12 minuutin coopertestiä kuin hyviä yöunia, joten päivän teema oli ruokaa tänne ja heti. Tein hapanimeläkastiketta, jonka sekaan heitin Rainbown Ruokaisat Pannukasvikset -pakasteen ja herkkusieniä. Helppoa ja nopeaa. Tosin ensikertalaiselta sokerin sulattaminen voi vaatia muutamia harjoituskertoja.

Alkuperäinen resepti on ystäväni veljeltä Samuli Törmikoskelta. Ainemäärät ovat vain suuntaa antavia, sillä ainakin itse teen kastikkeen aina vähän pers tuntumalla. Sokerin ja soijakastikkeen määrää voi soveltaa oman maun mukaan. Nestettä voi joutua lisäämään, jos sitä kerkeää haihtumaan valmistuksen aikana.

Hapanimeläkastike

2 rkl sokeria
2 dl ananasmehua
200 g paseerattuatomaattia
2 rkl soijakastiketta
kasvisliemikuutio
1 rkl perunajauhoa
vettä

Mittaa sokeri pannulle ja siirrä pannu levylle. Sekoittele rauhallisesti kunnes sokeri on sulaa. Lisää noin 2 dl vettä ja kasvisliemikuutio. Anna kiehua kunnes kanaliemi on sulanut. Lisää mehu, paseerattutomaatti ja soijakastike. Tarkista maku. Sekoita perunajauho noin desiin vettä ja sekoita ohuena nauhana kastikkeeseen. Anna kiehahtaa mutta älä keitä. Lisää kastikkeeseen maun mukaan esimerkiksi paistettuja vihanneksia, papuja tai soijasuikaleita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti