maanantai 27. helmikuuta 2012

Feta-kesäkurpitsaveneet

Feta-kesäkurpitsaveneet

Kun olin pieni, mökkinaapurimme kasvattivat kesäkurpitsoita, jotka kasvoivat aina valtaviksi. Sen lisäksi, että kurpitsat painoivat lähemmäs kahta kiloa, niitä kasvoi tajuttoman paljon. Kurpitsoja oli reilusti yli mökkinaapuriemme oman tarpeen, joten saimme hakea niitä kasvimaalta niin paljon kun jaksoimme syödä.

Kuten olen mainunnut, äitini ei ole koskaan ollut mikään superkokki, joten kesäkurpitsoista tehtiin _aina_ kesäkurpitsaveneitä samalla jauhelihatäytteellä. Sain syödä veneitä kyllästymiseen asti, joten vaikka tykkään kesäkurpitsasta, kurpitsaveneitä en ole syönyt yli kymmeneen vuoteen. Jauhelihatäyte tökkii edelleen mutta Köökistä kajahtaa -blogin fetatäyteen ansiosta löysin kurpitsaveneet uudestaan. 

Feta-kesäkurpitsaveneet (4 annosta)

2 kesäkurpitsaa
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
1 paprika
150 g fetaa
100 g juustoa

Hienonna sipulit ja kuullota öljyssä. Halkaise kesäkurpitsat ja koverra sisus. Lisää pilkottu kesäkurpitsan sisus ja paprika pannulle. Paista ketki ja mausta suolalla ja pippurilla. Täytä kurpitsat täytteellä ja fetalla. Lisää päälle raastettu juusto. Paista 200 asteessa 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti