tiistai 17. tammikuuta 2012

Tomaattipiirakka

Tomaattipiirakka

Postauksia on kertynyt viimeaikoina todellä vähän. Olen ollut oikeasti todella laiska ja syönyt lähinnä puuroa, rahkaa ja smoothieta, mutta ilttiksen tuoma julkisuus on myös herättänyt minussa pienen paniikin ja pistänyt miettimään blogini tasoa ja linjaa.

Aloitin blogini pitämisen lähinnä sillä periaatteella ettei tätä kumminkaan kukaan lue ja voin kirjoitella mitä sattuu. Viimeisen kuukauden aikana kävijöitä on ollu noin 50 000 ja viimeistään nyt kaikki sukulaiset ja tutut tietävät blogini olemassa olon (enkä tiedä kumpi on pahempi).

En ole viitsinyt julkaista enään huonolaatuisia kuvia tai "noh, oli vähän nälkä ja jääkaapissa oli sitä ja tätä, joten tein tälläistä" -postauksia. Toisaalta jääkaapin tyhjennys ruuat ovat juuri niitä, jotka vaativat luovuutta, mutta viimeaikaiset kokeilut ovat olleet aika mauttomia ja epäesteettisiä mössöjä.

Tämä tomaattipiirakka on yksi tälläinen mitä kaapista löytyy -ruoka. Ainostaan tomaatteja kävin ostamassa muutaman lisää. Pehmeää tofua voi käyttää ruuanlaitossa kuten tuorejuustoa. Makua se ei korvaa, mutta onpahan puolet halvempaa ja ainakin täysin laktoositonta. Kokeilin huvikseen tehdä piirakan ilman kananmunaa. Täysin vegaaninen piirakka ei kumminkaan ole, koska käytin tavallista margariinia ja pestoa.

Tomaattipiirakka

150 g margariinia
2 dl täysjyvävehnäjauhoja
1½ dl ruisjauhoja
½ dl vettä

500 g tomaatteja
200 g herkkusieniä
½ dl vihreää pestoa

300 g pehmeää tofua
1 dl soijamaitoa
suolaa, pippuria

Nypi ruis- ja vehnäjauhot margariinin sekaan. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuokaan (halkaisija 30 cm). Levitä viipaloidut tomaatit ja herkkusienet pohjan päälle kerroksiksi ja levitä väliin pestoa. Sekoita keskenään tofu ja soijamaito. Mausta ja kaada täytteiden päälle. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä, jotta täyte hyyty.

2 kommenttia:

  1. Jee munaton piirakka, ei tarvi alkaa ite soveltamaan :D Ruokavammanen kiittää!
    -venla

    VastaaPoista