sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Suklaa-tomaattikeitto

Suklaa-tomaattikeitto

En ole koskaan aikaisemmin tehnyt tomaattikeittoa ja se on roikkunut must do -listallani jo pitkään. Suklaa-tomaattikeitto kuulosti sen verran mielenkiintoiselta, että päätin kokeilla. Hyvä resepti sillä suklaata käytetään vain 25g ja loppu levy jää syötäväksi.

Reseptin on joulukuun Trendistä. Alkuperäisessä reseptissä sipulien ja chilin kanssa kuulotettiin vielä 3 rkl tomaattipyrettä, mutta en nähnyt sitä niin tarpeellisena. Keitossa voi käyttää myös halkaistua vaniljatankoa, kunhan muistaa poistaa sen ennen soseuttamista.

Pelkäsin, että chili tekee keitosta turhan tulista, joten laitoin vain puolikkaan palon. Keitto ei ollut tulista nimeksikään, joten kokonaisen chilin voi laittaa ihan huoletta.

Suklaa-tomaattikeitto

1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1-2 chilipalkoa
2 rkl öljyä
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sokeria
suolaa
3 prk kokonaisena säilöttyjä tomaatteja liemineen
2 dl vettä
25 g hyvälaatuista 70% suklaata
mustapippuria

Hienonna sipuli ja valkosipulit. Poista chileistä siemenet ja leikkaa palot suikaleiksi. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sipulit ja chilit. Kuullota hetki.

Lisää tomaatit ja vesi. Mausta suolalla ja sokerilla. Kiehauta ja anna hautua 20-30 minuuttia välillä sekoittaen. Soseuta sauvasekoittimella ja lisää paloiteltu suklaa sekä mustapippuria. Kuumenna keitto vielä, jotta suklaa sulaa.

2 kommenttia: