maanantai 30. tammikuuta 2012

Oliivileipä

Oliivileipä

En ole koskaan aikasemmin voittanut mitään, joten olin aivan haltioissani kun voitin Älä tule paha kakku -blogia pitävän Jenniksen blogiarvonnan. Arvonta oli jo viime vuoden lokakuussa, mutta jostain syystä paketti oli juuttunut postiin ja saapui perille vasta muutama viikko sitten.

Avatessa pakettia minulle tuli joulu uudestaan. Paketti sisälsi mm. essun, keittiöpyyhkeen (kuvassa), leivosvuuan, nomparellaja, marsipaania, suklaata, halvaa, marsipaani kukkia, geelivärejä ja marianne murskaa. Aivan mahtava paketti, kiitos !

Toistaiseksi en ole kerennyt leipomaan mitään herkkuja, mutta viime viikonloppuna tein älyttömän hyvää oliivileipää. Muotoilin taikinasta ihan tavallisen leivän, mutta leivän voi paistaa myös leipävuuassa tai taputella pellille matalammaksi levyksi.

Oliivileipä

3 dl haaleaa vettä
1 tl kuivahiivaa
1 sipuli
50 g oliiveja
450 g täysjyvävehnäjauhoja
ripaus sokeria
suolaa
mustapippuria
oreganoa
persiljaa

Sekoita hiiva 1 ½ dl:aan vettä ja anna seistä noin 10 minuuttia. Kuullota sipuli ja viipaloi oliivit.  Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää keskelle vesi (johon on sekoitettu hiiva) ja loput aineet vähitellen. Vaivaa tasaiseksi ja kohota kaksi tuntia liinan alla. Vaivaa uudelleen ja kohota vielä 30 minuuttia. Muotoile taikinasta leipä uunipellille ja vedä viiltoja päälle. Paista 10 minuuttia 220 asteessa. Laske uunin lämpötila 200 asteeseen ja paista vielä 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti