maanantai 5. joulukuuta 2011

Täplikäs ylioppilaskakku

Täplikäs ylioppilaskakku

Paras ystäväni sai viimein lauantaina lakin. Tästä syystä olin torstaista lauantaihin orjatyössä. Tein juhliin kaikki ruuat; 2 täytekakkua, 2 juustokakkua, 2 voileipäkakkua, 9 litraa pastasalaattia ja 6 litraa fetasalaattia. Onneksi minulle oli palkattu myös oma alainen, joka mm. pilkkoi kasvikset, siivosi jälkeni, juoksi kaupassa ja teki muutekin kaiken mitä en itse jaksanut tehdä.

Ystäväni on koko ikänsä rakastanut täpläkuviota, joten myös ylioppilaskakku piti olla teemaan sopiva. Tein kaksi 5 munan sokerikakkupohjaa (⌀ 24 ja 26 cm), jotka täytin hedelmillä ja sitruunarahkalla. Täpläkuviointi on öljyllä ohennettua suklaata ja pursotukset floravispiä ja rahkaa. Ohjeet on mitoitettu yhteen kakkuun.

Hedelmätäyte

2 banaania
1 prk säilykepersikoita
1 prk sitruunarahkaa (á 200 g)
2 prk maitorahkaa (á 200 g)
2 dl kermaa
2 rkl sitruunamehua
2 liivatelehteä

Pilko persikat ja banaanit. Sekoita banaaninen joukkoon sitruunamehua, jotta ne eivät tummu. Vatkaa kerma ja sekoita joukkoon sitruuna- ja maitorahka. Persikat ja banaanit voi joko lisätä täytteen sekaan tai latoa kerrosten väliin.

Liota liivatelehtiä noin 5 minuuttia kylmässä vedessä. Kuumenna sitruunamehu ja sulata liivatteet siihen. Kaada liivate ohuena nauhana täytteen joukkoon ja sekoita hyvin. Kokoa täytekakku irtopohjavuokaan ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään muutaman tunnin.

Täpläkuviointi

100 g marmeladia (esim. appelssiini)
1 dl kermaa
150 g valkosuklaata
maitosuklaata
tummaasuklaata
ruokaöljyä

2 prk flora vispiä (á 250 g)
200 g maitorahkaa

Levitä marmeladi kakun päälle. Mittaa kerma ja valkosuklaa kattilaan. Lämmitä kermaa ja suklaata liedellä kunnes seos on tasaista. Lisää noin ruokalusikallinen öljyä. Anna kuorrutteen jäähtyä hetki ja levitä nuolinta apunakäyttäen kakun päälle. Anna jähmettyä hetki jääkaapissa.


Sulata noin 50 g maitosuklaata ja ohenna sitä öljyllä (noin 1 rkl). Tee suklaalla erikokoisia läikkiä kakun päälle. Tee sama tummallesuklaalle ja levitä sitä täpläkuvion tapaan maitosuklaa läikkien ympärille. Anna jähmettyä. 


Vatkaa floora vispi vaahdoksi ja sekoita joukkoon maitorahka. Pursota kakun reunat. Pidä pursotuksen aikana ylimääräinen kerma kylmässä, jotta kermavaahto ei vetisty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti