tiistai 20. joulukuuta 2011

Linssikeitto

Linssikeitto

Ennen itsensä joulukinkuksi lihottamista, ajattelin tehdä hieman terveellisempää ruokaa. Linssit ovat erittäin hyvä proteiinin lähde ja ne sulavat hitaasti, joten keitto pitää nälkää yllättävän kauan. Koska linssit sulavat heikosti, keiton kanssa kannattaa tarjoilla ilmavaivojen välttämiseksi muutakin ruokaa esimerkiksi leipää.

Ennen ruuanlaittoa linssit kannattaa huuhtoa. Niitä ei tarvitse liottaa, mutta liottaminen lyhentää keittoaikaa. Keittoaika riippuu myös linsseistä. Punaiset linssit kiehuvat 10-20 minuuttissa, kun taas vihreitä linssejä keitin muutaman tunnin liotuksenkin jälkeen reilu 20 minuuttia. Keittoaika kannattaa tarkistaa myyntipaketista.

Linssikeitto (4 annosta)

2 rkl öljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl currytahnaa
1 tlk tomaattimurskaa (á 400 g)
1 tlk vettä
2 dl linssejä
2 dl kookosmaitoa
suolaa, pippuria

Kuumennä öljy pannulla ja lisää silputtu sipuli, muskattu valkosipuli ja currytahna. Kuullota hetki ja lisää tomaattimurska, vesi ja linssit. Tarvittaessa lisää vettä. Keitä kunnes linssit ovat kypsiä. Soseuta keitto ja lisää kookosmaito. Mausta suolalla ja pippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti