tiistai 6. joulukuuta 2011

Lime-valkosuklaajuustokakku

Lime-valkosuklaajuustokakku

Tein kaverini ylioppilasjuhliin kaksi juustokakkua. Toiseen tein lime-valkosuklaa täytteen ja toiseen ohjetta hieman muokkaamalla sitruunatäytteen. Koska sitruunatäytteeseen ei tullut valkosuklaata laitoin sokeria noin 1 dl enemmän.

Lime-valkosuklaajuustokakku (⌀ 26 cm)

200 g digestive-keksejä
100 g margariinia

7 liivatelehteä
4 dl kermaa
3 kananmunanvalkuaista
400 g maustamatonta tuorejuustoa
130 g valkosuklaata (rouhittuna tai sulatettuna)
1 dl limemehua (noin 3 limen mehu)
½ dl sokeria
4 tl vaniliasokeria
3 rkl vettä

3½ dl sitruuna-lime juissia (tai muuta sokeroitua mehua)
½ dl limemehua (noin 2 limen mehu)
4 liivatelehteä

Leikkaa irtopohjavuuan pohjalle sopivan kokoinen pala leivinpaperia. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sula magariini. Painele seos vuuan pohjalle ja siirrä jääkaappiin jähmettymään. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen (vähintään 5 minuutiksi).

Vatkaa kerma ja valkuiset vaahdoksi eri astioissa. Sekoita vaahdot keskenään. Sekoita keskenään tuorejuusto, valkosuklaa, sokeri, vaniliasokeri ja limemehu.

Kuumenna vesi ja sekoita liivatteet siihen. Kaada liivate ohuenanauhana tuorejuuston joukkoon ja sekoita hyvin. Yhdistä kermavaahto ja tuorejuustoseos ja kaada irtopohjavuokaan. Anna jähmettyä pakkasessa noin 20 minuuttia.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna limemehu ja sulata liivatteet siihen. Sekoita limemehu ja sitruuna-lime juissi huolellisesti keskenään. Kaada kiille tuorejuusto täytteen päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti