torstai 8. joulukuuta 2011

Leopardipiparit

Leopardipiparit

Ja vielä tälläisiä tein lahjaksi tuoreelle ylioppilaalle. Ai, miksi täplikkäitä tähtipipareita? Noh, koska Mölsyllä on leopardikuvioinen tähti tatuoituna lantiolle. Täpläkuviot tein värjätyllä pikeerillä.

Piparkakkutaikina (n. 700 g)

100 g margariinia
1 1/4 dl sokeria
3/4 dl siirappia
1 kananmuna
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl jauhettua inkivääriä
1 tl jauhettua neilikkaa
1 tl jauhettua pomeranssia
tai 1½ rkl piparkakkumaustetta

Paloittele pehmennyt margariini kulhoon. Mittaa joukkoon sokeri. Kuumenna siirappi kiehuvaksi ja kaasa margariinin ja sokerin joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos pienissä erissä taikinaan. Sekoita ensin puuhaarukalla ja lopuksi käsin. Kääri taikina kelmuun ja anna kovettua jääkaapissa seuraavaan päivään. Taikinan voi myös pakastaa. Kauli jähmettynyt taikina levyksi ja paina muotilla pipareita. Paista 200 asteessa 5-10 minuuttia.

Piparkakut

 Pikeeri

½ dl munan valkuaista (noin 1 muna)
1 ½ dl tomusokeria
3 tippaa sitruunamehua
(pastavärejä)

Vatkaa munan valkuaista ja 1 dl tomusokeria 3 minuuttia. Lisää loppu tomusokeri ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi. Pursota pikeeristä koristeita pienellä (1-3mm) tyllalla. Pikeeri kovettuu nopeasti joten aloita pursoitus heti.

Jos tekee ääriviivoja, tomusokeria voi laittaa hieman enemmän (noin 1¾ dl). Kun taas ääriviivojen sisäpuolta väritettäessä, tomusokeria voi laittaa hieman vähemmän (noin 1¼ dl).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti