keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Kinkkuvoileipäkakku

Kinkkuvoileipäkakku

Ja vielä pari voileipäkakkua ylioppilasjuhlista..

Tein ensimmäistä kertaa kinkkuvoileipäkakkua. Täytteet on valittu päivänsankarin makumieltymysten mukaan, joten paprika oli pannassa. Jotta täyte pysyi raikkaana, korvasimme paprikan tuoreella kurkulla.

Kinkkuvoikkarin lisäksi tein tuttavapiirin lemppariksi nousseen Lohi-ruisleipäkakun, josta paprika korvattiin myös tuoreella kurkulla.

Paahtoleipien reunat menevät usein voileipäkakuissa hukkaan, joten leikkaan reunat aina vain tarvittaessa (jos viipale ei ole tarpeeksi neliö). Mielestäni reunat eivät hyvin kostutetussa kakussa haittaa lopputulosta. Jos reunoja kumminkin joutuu tasoittamaan, kannattaa hukkapalat paistaa uunissa krutongeiksi.

Kinkkuvoileipäkakku (iso)

2 pps paahtoleipää
600 g turkkilaista jogurttia
400 g tuorejuustoa (esim. Valio Viola paahdettu chili)
600 g kinkkua
4 suolakurkkua
1 kurkku
1 punasipuli
maitoa

400 g maustamatonta tuorejuustoa
400 g turkkilaista jogurttia

Leikkaa tarvittaessa paahtoleivästä reunat pois. Valmista täyte; pilko kinkku, sipuli, kurkku ja suolakurkut ja sekoita tuorejuuston ja jogurtin joukkoon. Jaa leipäpalat neljäksi kerrokseksi. Kostuta jokainen kerros maidolla ja levitä täytettä niiden väliin. Siirrä jääkaappiin kostumaan kevyen painon alle mieluiten seuraavaan päivään.

Sekoita tuorejuusto ja jogurtti keskenään ja levitä voileipäkakun päälle. Koristele esimerkiksi kinkulla, salaatin lehdillä, kirsikkatomaateilla ja herneenversoilla.

Lohi-ruisleipäkakku

(Voikkareiden koristelu by Mölsy)

2 kommenttia:

  1. Kondiittoriäitini opetti minut tekemään myös sisältä hyviä kakkuja. Kannattaisi kokeilla edes kahta eri täytettä, niin ei olisi niin yksipuolista. Ja lihaliemi on mahtavan hyvää kostutukseen :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä, mutta jätän itse mielummin lihan syömättä, joten tämä on luultavasti ensimmäinen ja viimeinen kerta kun teen kinkkuvoikkaria.

    Mitä kakun täytteisiin tulee niin pidän itse enemmin selkeistä ja yksinkertaisista mauista ja pyrin ettei täytteissä ja kuorrutteissa olisi kolmea makua enempää.

    VastaaPoista