perjantai 9. joulukuuta 2011

Angry Birds -kakku

Angry Birds -kakku

Innostuin leipomisesta alun perin kaksi vuotta sitten, kun siskonpoikani vaati syntymäpäivilleen Spiderman-kakun. Viime vuonna synttäreiden teemana oli Batman ja tänä vuonna sain toteuttaa haaveeni Angry Birds -kakusta.

Tein kakkua varten kaksi kääretorttupohjaa. Alempaan kerrokseen tuli kolme kääretorttupohjan puolikasta ja ylempään kerroksee leikkasin viimeisen puolikkaan kolmeen osaan. Kerrokset kostutin sitruuna-lime juissilla.

Koristeet tein sokerimassasta ja possujen linnakkeen rakensin Kismet-patukoista ja Fanipaloista. Kakku on kuorrutettu ensin valkosuklaakreemillä ja sitten marsipaanilla. Täytteenä on syntymäpäiväsankarin toiveesta mansikkarahkaa.


Kääretorttupohja (50cm leveään uuniin)

4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1½ tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi jauhoseos vähän kerrallaan muna-sokerivaahtoon ja kääntele jauhot taikinaan joukkoon rauhallisesti. Vältä voimakasta vatkaamista. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 200 asteessa 6-8 minuuttia.



Mansikkarahkatäyte

2 prk maitorahkaa (á 200g )
2 prk vaniljarahkaa (á 200g)
2 dl kermaa
500 g mansikoita
2 tl vaniljasokeria
3 liivatelehteä
3 rkl vettä

Vatkaa kerma ja sekoita siihen maito- ja vaniljarahka. Murskaa mansikat ja lisää täytteeseen. Mausta vaniljasokerilla. Liota liivatteita kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Kiehauta vesi ja sulata liivatteet siihen. Anna jäähtyä hetki ja sekoita ohuena nauhana täytteen joukkoon. Kokoa kakku samankokoiseen vuokaan tai taittele leivinpaperista reunat kakun ympärille. Anna hyytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.

41 kommenttia:

  1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Mahtavaa, hyvä Maija! Tosi upee.
    terv Anna-Maija

    VastaaPoista
  3. Noin taitava jo tuossa iässä, mitähän sinusta ehtiikään tulla!
    Nimetön Pappa

    VastaaPoista
  4. mahtavan näköinen kakku. Täytyypä itse yrittää tehdä vastaava pojan 10 v synttäreille :)

    VastaaPoista
  5. Aivan käsittämättömän hieno kakku! Upeaa käsityötä nuo kaikki Angry Birds -hahmotkin. Olet kyllä taitava. Näitähän kannattaisi tehdä ihan myyntiin asti, bisnes bisnes :)

    VastaaPoista
  6. Aivan loistava kakku! Mahdottoman hienosti toteutettu, hyvin olet kehittänyt eri aineksista aidon näköisiä rakenteita. Kuuluisuutta Iltalehteen asti, hienoa!

    VastaaPoista
  7. Vähänkö ihana kakku! :D

    VastaaPoista
  8. Aivan mieletön kakku! Niin hieno etten itse edes raaskis syödä tuota :)

    VastaaPoista
  9. kiitos :)

    minttu-mari: meillä päin nätit koristeetkaan ei säästä kakkua sokerihiiriltä :)

    VastaaPoista
  10. Mahtava kakku!!! XD

    VastaaPoista
  11. On todella mainio kakku!

    VastaaPoista
  12. Voi vau! Täällä ihaillaan koko perheen voimin. Pari vuotta tehty Salama ja Martti -kakkuja sekä Hello Kittyjä... Taitaa ensi vuonna vaihtua toiveet Angry Birds linjalle. :)

    VastaaPoista
  13. Upea;)!! Olet todella taitava!!
    Tästä inspiraatiota poikani seuraavaan syntymäpäiväkakkuun;)

    VastaaPoista
  14. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  15. Onnittelut isältä. Laitoin iltalehden ja Maijan Makia linkit jakoon Facebookissa. Sain paljon hienoja kommentteja. Jouluaatto illalliseksi Maija teki mahtavaa lanttulaatikkoa. Ostin Maijalle lantulaatikkoa verten lemiläiseltä torimyyjältä Okolta laadukkaat isot lähiruoka lantut. Hän kertoi lanttujen olevan sitä parempia mitä isompia ne ovat. Viinin valinta kinkulle ja Maijan lanttulaatikolle oli erikoisen vaativa tehtävä. Kokeilimme nuorta hedelmäistä Merlot ja Corvina rypäleestä valmistettua Zenaton Cormia vuodelta 2008. Hyvin maistui ruoan ja viinin yhdistelmä. Viini ei ollut liian hallitseva miedon kinkun ja hieman voimakkaamman lanttulaatikon kanssa. Terv. Isä Tuomo

    VastaaPoista
  16. Hei maija! Innostuin sinun linssikeitto-ohjeesta ja soijasuikalewrapeista.täytyypä heti kokeilla kun pyhät ovat ohi ja kaupat taas auki. Olen itsekin vähentänyt lihan syöntiä ja kokeillut kaikenlaisia kasvisruokia. Uudet reseptit ovat aina tervetulleita!

    VastaaPoista
  17. Upea kakku. Tyttärenikin valitsi eri Angry Birds -aiheisista täytekakuista sinun mallisi :) Joten toivottavasti pian meilläkin komeilee samanlainen neidin ja isännän synttäripöydässä <3

    VastaaPoista
  18. Loistavaa Maija! Niilon ja Ainon synttärit helmikuussa lähestyy, kuulemma ainakin Hello Kitty-kakku pitää olla. Taidankin tänä vuonna suosiolla ulkoistaa kakun teon ammattilaiselle ja tilata sen siulta. Palataan asiaan. :-) Anne

    VastaaPoista
  19. Ihan hieno kakku, mutta: lisäaineita liikaa värien muodossa. Ja eikö sisällä ole muuta, kuin sitä rahkaa? Entä kosteus ja kakun "vetäytyminen", jonka joka kondiittori tietääkin?
    Ulkonäöllisesti aivan upea kakku, mutta jäi mielikuva, että moni kakku päältä kaunis. Olen varmasti väärässä (toivon näin).

    VastaaPoista
  20. jos sitä kakkua kerran vuodessa vetäsee pienen slaissin, niin noinkohan lisäaineilla on mitään väliä?! jos joka päivä vetelis niin ehkä sitten, mutta ei kai kukaan tommosia päivittäin mutustele. voi veljet kun osais itekin väsäillä moisen! =)

    VastaaPoista
  21. Kiitos kommenteista :)

    Olet oikeassa, että lisäaineita tulee värien mukana aivan liikaa ja harrastukseni on tästä syystä hieman ristiriidassa periaatteiteni kanssa. Toisaalta väriaineita on kuorrutusta lukuun ottamatta vain koristeissa, joita kukaan ei edes syö. Lisäksi määrä on häviävän pieni siihen verrattuna, mitä suurin osa ihmisistä syö päivittäin einesten mukana.

    Makuja on monia, mutta itse en ole koskaan tykännyt perinteisistä kakuntäytteistä (yksi syy miksi aloin leipomaan kakkuja itse). Käytän usein pelkästään rahkaa ja marjoja/hedelmiä koska mielestäni yksinkertainen ja raikas täyte on parempi eivätkä kakkuni ole valitettavasti koskaan jääneet syömättä.

    Suurimmalla osalla on joku käsitys kakun valmistuksesta, joten en näe tarpeelliseksi julkaista kakun valmistusta yksityiskohtaisesti vaihe vaiheelta joka kerta. Lisäksi tekstissä on mainittu, että ”Kerrokset kostutin sitruuna-lime juissilla.” ja ”Anna hyytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.”

    VastaaPoista
  22. Hieno kakku! Mistä olet löytänyt tuon värisiä sokerimassoja?

    VastaaPoista
  23. värjäsin sokerimassan itse pastaväreillä, joita myytiin vielä viimekesänä tiimarissa. :)

    VastaaPoista
  24. WAUTSI wau mikä kakku
    tollasen kelpuuttaisin omiinkin juhliini

    VastaaPoista
  25. joo upee.. hienoja nuo hahmot ihan kuin angry birds pelistä!. todella upea!

    VastaaPoista
  26. Todella loistava kakku :) Saanko udella miten paljon aikaa sulla meni sen rakentamiseen ja suunniteluun?

    VastaaPoista
  27. mielettömän upea!!
    terv. Maarit

    VastaaPoista
  28. Vaikea arvioida aikaa, koska tein kakun osissa. Itse kakun olin jo suunnitellut kesällä. Koristeet ja kakkupohjat tein kokoamista edeltävänä päivänä. Koristeita tein ehkä reilun tunnin, koska osien piti antaa välillä kuivua. Kakun kokoamiseen meni koko aamupäivä, koska täytteen piti antaa jähmettyä. :)

    VastaaPoista
  29. Hahaha hauska idea, ja mahtava!!! Angry Birds on kyllä niin kuumaa kamaa nyt, että tuollaista kakkua kannttaisi alkaa leipoo iha lapsille juhliin yms :) Keep going!

    VastaaPoista
  30. UPEA! Mahtaa tulla lukijoita nyt yhtäkkiä rutkasti enemmän kuin ennen, kun iltalehden sivuillekin päässyt... ;)

    VastaaPoista
  31. USKOMATON! Haluun tehdä tollasen mun miehen synttäreille!!! :--D En vaan taida onnistua..

    VastaaPoista
  32. No jo on nätti kakku

    VastaaPoista
  33. Otin tuon täytteen ohjeen talteen, kun suunnittelen viikonlopuksi omaa synttärikakkuani ja olen keräillyt täytevaihtoehtoja jotta on varaa valita. =) Muutama muukin resepti on tarttunut täältä mukaan ja talteen odottamaan kokeilua. =)

    VastaaPoista
  34. kiva kuulla että blogistani on hyötyä :)

    VastaaPoista
  35. osaatko sanoa kuinka paljon pitäisi marsipaania, sokerimassaa ja elintarvike värejä ostaa? ja millä kiinnitit ne? tarvitsisin pikaisen vastauksen, kiitos jo etukäteen!!:)

    VastaaPoista
  36. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  37. Sokerimassaa käytin koristeisiin paketillisen (250 g). Massaa jäi toki yli mutta massaa ei ole järkevää värjätä linnun nokan kokoisia palasia. Kuorrutukseen käytin kaksi tai kolme pötköä marsipaania (á 250 g). Mitä enemmin massaa sitä helpompi kuorruttaa. Suosittelen käyttämään ainoastaan pastavärejä, sillä ne sisältävät paljon väriä ja vähän vettä. Väriä ei tarvitse paljon. Värjää massaa vähitellen hammastikun kärjellisellä.

    VastaaPoista