keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Puolukka-suklaafudge

Puolukka-suklaafudge

Suunnitelin antavani tänä jouluna isovanhemmille ja muille tutuille lahjasi itsetehtyjä konvehteja ja makeisia. Tästä syystä olen tehnyt muutamia makeiskoe-eriä kuten isänpäivän minttusuklaamakeiset ja nämä kaverin syntymäpäiville tekemäni suklaafudget. Näinköhän saan enään kutsua mihinkään juhliin, kun minulta ei saa lahjasi kuin kakkuja, pullia ja makeisia..

Puolukka-suklaafudge (noin 20 kpl)

2 dl kasvikermaa
2 dl sokeria
2 rkl hunajaa
30 g margariinia
100 g tummaasuklaata
kuivattuja puolukoita

Mittaa kerma ja sokeri kattilaan. Kuumenna kunnes seos kiehahtaa. Lisää hunaja sekä voi ja jatka keittämistä kunnes seos sakenee (noin 30 minuuttia). Seos on valmista, kun vesilasiin tiputettu pisara jähmettyy ja siitä voi muotoilla pallon. Lisää rouhittu suklaa ja vatkaa pari minuuttia. Lisää lopuksi puolukat. Kaada seos esimerkiksi öljyttyihin pakasterasioihin (2 kpl 10x15cm) ja nosta jääkaappiin jähmettymään. Leikkaa fudge öljytyllä veitsellä noin 2x2cm paloiksi.

4 kommenttia:

  1. Kivan oloinen fudgeresepti. Bookmarkkaan tämän, aion kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Varmasti saat kutsui jos kakut, pullat ja makeiset on yhtä hyviä ku nää fudget! Käsittämättömän hyviä!

    VastaaPoista
  3. Kiva, että julkaiset muitakin kuin vegaanireseptejä :) Suklaa ja hunaja sopii fudgeihin nimittäin erinomasesti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valitettavasti kaikki reseptini on nykyään vegaanisia, sillä en enää käytä mitään eläikunnan tuotteita. Muitakin kuin vegaanireseptejä pyörii täällä vanhoissa resepteissä vielä. :)

      Poista