torstai 17. marraskuuta 2011

Lantturieskat

Lantturieskat

Olin eilen opiskelija bileissä lipunmyyjänä kahteen asti ja jatkoilla puoli kuuteen. Puolentoista tunnin yöunien jälkeen pääsin ihme kyllä kouluun asti (tosin tunnin myöhässä). Illaksi pitäisi keksiä vielä, jotain kehittävää tekemistä, jotta kestän hereillä.

Koko päivän on ollut jäätävä nälkä, joten nopea ja hyvä välipala oli paikallaan. Ruokahommia blogin lantturieskat kuulostivat ja olivat todella herkullisia. Maku muistuttaa lanttulaatikkoa, joten rieskoja voisi tehdä seuraavan kerran viimeistään jouluna.

Kotipaikkakunnallani rieska muuten tarkottaa hiivaleipää ja tälläisiä lättäniä leipäsiä kutsutaan lepuskoiksi.

Lantturieskat (6 kpl)

300 g Lanttua
1 dl maitoa
1 kananmuna
1 dl jauhoja
½ dl kaurahiutaleita
1 rkl öljyä
1 tl suolaa
ripaus sokeria

Pilko lanttu pieniksi paloiksi ja keitä kypsiksi (noin 40 minuuttia). Kaada keitin vedet pois, lisää maito ja soseuta. Lisää loput ainekset ja sekoita hyvin. Noistele taikinasta pelille kekoja ja painele jauhosin käsin lättäniksi. Paista 250 asteessa 10-15 minuuttia.

4 kommenttia:

  1. Millon kuva miksun kakustaa? :D :p

    VastaaPoista
  2. kuvat on aika huonoja, kun ei ollut omaa kameraa mukana, mutta varmaan ensiviikolla :)

    VastaaPoista
  3. Bongasin ihan samat lantturieskat Ruokahommista. Jääkaapissa odottaa jo muhkea lanttu ruokahommiin ryhtymistä.

    VastaaPoista
  4. nämä ovat ihan parhaimpia ! en ole muuta syönykkään viimeiseen viikkoon. :D

    VastaaPoista