perjantai 4. marraskuuta 2011

Feta-kasvispiirakka

Feta-kasvispiirakka

Koulu ja viime aikaiset reissut ovat vieneet mehut niin perusteellisesti, ettei blogin päivitys ole ollut ensimmäisenä mielessä. Muutama viikko sitten tuli pidettyä kämppisten kanssa tuparit, joihin tein kasvispiirakkaa. Piirakan lisäksi tein pinaatti-mozzarellapasteijoita, mutta niiden reseptin julkaisen vasta kun toteutus onnistuu vähän paremmin. Herkkulakon takia delegoin makeanleivonnan kämppikselleni.

Feta-kasvispiirakka

150 g margariinia
2 dl vehnäjauhoja
1½ dl ruisjauhoja
½ dl vettä

300 g parsakaalia
200 g fetaa
100 g maissia

200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl ruokakermaa
2 kpl kananmunia
paprikajauhetta, suolaa ja pippuria

Nypi ruis- ja vehnäjauhot margariinin sekaan. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuokaan (halkaisija 30 cm). Levitä parsakaalin kukinnot, feta ja maissi piirakkapohjan päälle. Sekoita keskenään tuorejuusto, kerma ja kananmunat. Mausta ja kaada täytteiden päälle. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä, jotta täyte hyyty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti