maanantai 28. marraskuuta 2011

Falafelit ja coleslaw

Falafelit ja coleslaw

Söin falafeleja ensimmäisen kerran viime syyslomalla Amsterdamissa ja odottanut siitä asti mahdollisuutta kokeilla niitä itse. Ohjeita löytyi muutamaa sorttia mutta lopulta päädyin Maku-lehden reseptiin, jota myös Pastanjauhantaa-blogi oli kokeillut.

Pastanjauhantaa-blogin Rosmariini koki pyörykät kuiviksi, mutta omasta mielestäni falafelit olivat todella hyviä ja koostumukseltaan juuri sopivia. Tosin lisäsin taikinaan muutaman ruokalusikallisen vettä jauhamisen helpottamiseks. Falafelien seuraksi tein kaalisalaattia eli coleslaw:ta. 

Falafelpyörykät (noin 15 kpl)

1 rkl öljyä
1 sipuli
3 1/2 dl kikherneitä liotettuna ja keitettynä
3/4 dl täysjyvävehnäjauhoja
2 valkosipulinkynttä
1 tl juustokuminaa
1 tl suolaa
1/4 tl cayennenpippuria
1/4 tl mustapippuria
1 dl korianteria tai persiljaa silputtuna
1 rkl seesamitahnaa
1 rkl sitruunamehua

täysjyvävehnäjauhoja
öljyä

Pilko sipuli ja kuullota öljyssä. Mitta kikherneet, valkosipulin kynnet sekä kuivat mausteet tehosekoittimeen ja jauha tasaiseksi. Kaasa seos kulhoon ja lisää jauhot, yrttisilppu, seesamtahna ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi massaksi. Pyörittele massasta pyöryköitä ja kierittele pallot vielä jauhoissa. Kuumenna öljyä pannulla ja paista falafelit kauniin ruskeiksi.

Coleslaw

3 porkkanaa
500 g valkokaalia
2 dl soijajogurttia
2 rkl omenaviinietikkaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria

Raasta porkkanat ja kaali karkeaksi raasteeksi. Sekoita kermaviili, omenaviinietikka, suola ja sokeri keskenään ja kaada raasteen joukkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti