maanantai 3. lokakuuta 2011

Ruiskuoreen leivottu pestolohi

Pestolohi ruiskuoressa

Kuten blogin nimestä voi päätellä, tämän piti alunperin olla leivonta/herkkublogi. Postaukseni ovat kumminkin olleet enemmän ruokablogi tavaraa. Rakastan leipomista ja söpöjen koristeiden tekemistä, mutta todellisuus on, etten voi syödä kakkua ja leivonnaisia joka viikko. (Tosin lähiaikoina olen syönyt niitä lähes päivittäin.)

Lokakuu tulee olemaan makean leivonnan kannalta vielä hiljaisempi, sillä kaverini haastoi minut herkkulakkoon. Boikotissa ovat kaikki sokeripitoiset herkut mm. karkit, kakut ja leivonnaiset sekä sipsit ja popcornit. Se kumpi sortuu herkuttelemaan joutuu kustantamaan baari-illan, mutta jos molemmat onnistuvat, menemme yhdessä syömään.

Tälläinen herkkulakko sotii kyllä luontoni kanssa. Lakkoa on kestänyt vasta kaksi päivää ja näin jo viime yönä unta, että söin vahingosssa pullaa. Suolainen leivonta on onneksi sallittua ja suunnitelmissa olisi leipoa muun muassa kesäkurpitsaleipää. Eilen leivoin lohta ruiskuoreen. Lohipalojen seuraksi laitoin uuniin bataattia, porkkanaa ja lanttua.

Ruiskuoreen leivottu pestolohi (4 annosta)

100 g margariinia
3 dl ruisjauhoja
½ tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
1 dl maustamatonta jogurttia

300 g lohifilettä
½ dl pestoa
suolaa, pippuria

½ dl vettä
1 rkl margariinia

Sekoita ruisjauhot pehmeään margariiniin. Lisää jogurtti, suola ja sooda ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Nosta hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.

Leikkaa lohifile neljäksi samankokoiseksi palaksi. Mausta suolalla ja pippurilla ja levitä pesto palojen päälle. Jaa taikina neljään osaan. Levitä pöydälle ruisjauhoja ja kauli tai painele taikina levyksi. Nosta taikinalevy kuorrutetun lohipalan päälle. Käännä kala ja taikinalevy ylössalaisin ja sulje paketti painelemalla reunat tiiviisti yhteen.

Nosta paketit leivinpaperin päälle sauma puoli alaspäin ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Voitele valmiit lohipalat vesi-voiseoksella.

2 kommenttia:

  1. Onpa sinulla suloinen blogi täällä! :) Tämä ruiskuoreen kääräisty pestolohi menee ehdottomasti kokeilulistalleni. Ja nuo raw-juttujen soveltamiset inspiroivat, esim. juustokakun pohja taateleista ja pähkinöistä kuulostaa hyvältä idealta monestakin syystä.

    VastaaPoista
  2. Kiitos ! Hirveästi on vielä kokeiltavaa, kuhan vain aika riittäisi. :)

    VastaaPoista