sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Pinkki ruusukakku

Pinkki ruusukakku

Koska siskoni rakastaa pinkkiä, tein hänen syntymäpäiväkakkuunsa pinkin kakkupohjan. Pinkin värin takia halusin täytteestä ja kuorrutuksesta mahdollisimman yksinkertaisen. Kuorrutuksesksi valitsin tavallisen kermapursotuksen, koska halusin kakun värin pysyvän salassa kunnes siskoni leikkaa ensimmäisen palan.

Kakkupohja on 4 munan sokerikakkupohja (halkaisija 20 cm), jonka värjäsin pastavärillä. Täytteenä on itse tehtyä lime curdia ja valkosuklaarahkaa. Koristepursotukset on vaniliakreemijauheella jämäköitettyä flora vispiä. Ja kyllä, pursottaminen ei ole edelleenkään vahvin lajini.

Lime-valkosuklaatäyte

2 dl vispikermaa
200 g rahkaa
130 g valkosuklaata

1 dl lime curdia

Sekoita sulatettu valkosuklaa ja rahka keskenään. Vispaa kerma ja sekota suklaarahkan joukkoon. Leikkaa kakkupohja kolmeksi kerrokseksi. Kostuta alimmainen kerros ja levitä sen päälle ohut kerros lime curdia ja puolet valkosuklaarahkasta. Kostuta ja täytä seuraava kerros.

10 kommenttia:

 1. ihanan näkönen kakku :) hauska idea tuo pohjan värjääminen, värit tosiaan toimii hyvin :) ja koristelukin hieno, eihän niiden tarvi ihan samalaisia jokasen ruususen olla :)

  VastaaPoista
 2. kiitos. :) geelimäisissä pastaväreissä on todella paljon pigmenttiä ja pohjasta tuli mielestäni jopa hieman liian punainen.

  VastaaPoista
 3. Hyvin kaunis kakku! Siitä tuli mieleen hääkakku.

  VastaaPoista
 4. pursotushan onnistui hyvin:)

  VastaaPoista
 5. noh, kakun voi onneksi kuvata aina edustavammalta puolelta (:

  VastaaPoista
 6. Ihanan näköisiä kakkuja sinulla täällä,pidän muutenkin blogistasi, taidanpa ryhtyä lukijaksi :)

  VastaaPoista