maanantai 10. lokakuuta 2011

Papu-kvinoasalaatti

Papu-kvinoasalaatti

Minulla, kuten varmasti muillakin opiskelijoilla, on tapana ratsata kotona vieraillessa kaikki mikä lähtee irti (varsinkin ruoka). Juhannuksena mukaan tarttui paketillinen kvinoan-siemeniä. Vanhempani eivät harrasta mitää ns. terveysruokia enkä tiedä mistä kvinoa-paketti on ilmestynyt, mutta minulle kelpaa erikoisemmatki ainekset kokeiluun.

Kvinoa on etelä-amerikkalainen hiilihydraattipitoinen ruokakasvi, jota käytetään ruuanlaitossa viljojen tapaan mm. sellaisenaan lisäkeenä, hiutaleina puurossa ja jauhettuna leivonnassa. Kvinoa ei ole heinäkasvi kuten viljat, vaan se on sukua mm. pinaatille ja punajuurelle, joten sen ravintosisältö eroaa riisistä ja muista viljakasveista. Kvinoa sisältää paljon proteiinia ja hyvälaatuista rasvaa sekä vitamiineja ja kivennäisaineita, joten se on parempi vaihtoehto tavallisille lisäkkeille.

Papu-kvinoasalaatti

2 dl kvinoaa

1 prk (380 g) kidneypapuja
1 rs (200 g) kirsikkatomaatteja
200 g maissia
2 avokadoa
½ punasipuli
½ limen mehu
suolaa, pippuria

Keitä kvinoa paketin ohjeen mukaan. Valuta ja huuhdo pavut ja pilko avokado, tomaatit ja punasipuli. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja mausta limen mehulla, suolalla ja pippurilla.

2 kommenttia:

  1. täällä blogissas on kyllä joka kerta jotain uutta kivaa kun käy :)
    käypä myös kurkkaamassa meikäläisen blogissa, arvontavoitto osus meinaan kohalle :)

    VastaaPoista
  2. oi ihanaa, kiitos. :) voi ja reseptejä on vielä lisää ! en vain ole kehannut julkaista niitä kymmenittiäin päivässä. :D

    VastaaPoista