torstai 20. lokakuuta 2011

Pähkinäjogurtti

Pähkinäjogurtti

Olen ollut nyt muutaman päivää lääkärin käskystä laktoosittomalla ruokavaliolla. Laktoosin välttäminen on ollut yllättävän vaikeaa, sillä osittain kasvissyöjänä käytän paljon maitovalmisteita. Onneksi lähes kaikkia tuotteita löytyy nykyään laktoosittomana, mutta laktoosi-intolerantikko voi käyttää myös vegaanien suosimia kasviperäisiä maitotuotteiden korvikkeita kuten soijamaitoa tai tätä pähkinäjogurttia.

Pähkinäjogurtti

2½ dl cashewpähkinöitä
3½ dl vettä
maitohappobakteerikapseli

Lämmitä vesi 40 asteiseksi. Laita pähkinät veteen ja liota 8 tuntia tai yön yli. Soseuta pähkinät ja vesi tasaiseksi tehosekoittimella. Lisää maitohappopakteerikapselin sisältö ja jätä huoneenlämpöön käymään 1-2 päiväksi. Valmis jogurtti säilyy jääkaapissa noin viikon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti