sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Lime curd

Lime curd

Lemon curd eli sitruunatahna on tuttu näky monissa leivontablogeissa. Se on sitruunasta valmistettua kirpeän makeaa levitettä, jota syödään perinteisesti paahtoleivän päällä, mutta se sopii käytettäväksi myös leivonnassa mm. kakkujen ja pikkuleipien täytteenä tai kermapursotusten maustajana.

Curdia voi periaatteessa tehdä mistä vain kuten limestä, greipistä, puolukoista tai mustikoista. Tein siskon syntymäpäiväkakkua varten limetahnaa. Tosin käytin hieman sitruunamehua, koska neljästä limestäni ei riittänyt kokonaista desilitraa mehua. Limetahna on todellisuudessa keltaista mutta buustasin väriä hieman sinisellä elintarvikevärillä.

Lime curd

4 limen kuori
1 dl limemehua
3 keltuaista
¾ dl hillosokeria
¾ dl sokeria
50 g voita

Raasta limen kuori ja purista mehu. Laita raaste, mehu, keltuaiset ja sokeri kattilaan. Kuumenna seosta kokoajan sekoittaen kunnes se kiehahtaa. Laske lämpötilaa ja jatka keittämistä kunnes seos sakenee (n. 5 minuuttia).

Kaada kattila vesihauteeseen. Vatkaa hitaalla teholla kunnes hillo muuttuu vaahtomaiseksi. Lisää pehmeä voi joukkoon pieninä nokareina ja jatka vatkaamista kunnes vaahto on tasainen. Kaada hillo kannelliseen lasipurkkiin ja nosta pariksitunniksi jääkaappiin jähmettymään. Tahna säilyy jääkaapissa pariviikkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti