maanantai 5. syyskuuta 2011

Rukiiset lohipihvit

Rukiiset lohipihvit

Lohi oli lähikaupassa tarjouksessa (alle viisi euroa kilo !), joten päädyin tekemään lohipihvejä. Pihvien seuraksi tein kukkakaaligratiinia ja jogurttikastiketta.

Tulin sulattaneeksi pakkasesta vähän liikaa ruisleipää, joten olen joutunut kehittelemään ruisleivälle uusia käyttökohteita. Idean käyttää ruisleipää korppujauhojen sijasta sain kotikokki-sivun vinkkipalstalta.

Rukiiset lohipihvit (6 kpl)

1 viipale ruisleipää
250 g lohta
1 sipuli
1 kananmuna
tilliä, suolaa, mustapippuria
ruokaöljyä

Hienonna ruisleipä monitoimikoneessa mahdollisimman pieneksi. Lisää lohipalat ja sipuli ja jauha tasaiseksi massaksi. Lisää kananmuna ja mausteet ja pyöräytä vielä muutaman kerran, jotta aineet menevät sekaisin. Anna taikinan seistä hetki.

Paista pihvejä öljyssä muutama minuutti kummaltakin puolelta. Pihvit voi muotoilla valmiiksi, mutta ainakin oma taikinani oli sen verran löysää, että helpoin tapa oli lusikoida massaa pihveiksi suoraan pannulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti