perjantai 9. syyskuuta 2011

Ruisvispipuuro mustikoista

Ruisvispipuuro mustikoista

Heräsin tänään seitsemältä; kaksi tuntia ennen herätyskelloa. Koulu alkaa vasta 12.30, joten minulla oli runsaasti aikaa aamuhengailuun mm. syödä rauhassa aamupalaa, lueskella lehtiä ja päivittää blogia. Rauhallisen aamuni kruunasi itse tehty ruisvispipuuro.

Minusta on ollut mielenkiintoista huomata, miten unirytmini ja unen tarve on muuttunut viimeisen vuoden aikana. Vielä vuosi sitten, kun asuin kotona, nukuin helposti kellon ympäri ja nukkumaan käydessä lähinnä toivoin ettei minun tarvitsisi enää koskaa herätä. Nykyään en edes malttaisi nukkua.

Se miksi herään nykyään pirteänä kuin peipponen on minulle edelleen mysteeri. Epäilen kumminkin vahvasti, että prosessoidusta ruuasta luopuminen ja kasvispainotteinen ruokavalio ovat ainakin edesauttaneet muutosta.

Ruisvispipuuro mustikoista (3 annosta)

5 dl vettä
ripaus suolaa
½ dl sokeria
3 dl mustikoita
1½ dl ruisjauhoja

Kiehauta vesi ja lisää suola, sokeri ja mustikat. Anna kiehua muutama minuutti. Vispaa ruisjauhot joukkoon vähitellen ja anna kiehua miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia. Vispaa kuohkeaksi sähkövatkaimella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti