lauantai 24. syyskuuta 2011

Punajuuriohukaiset

Punajuuriohukaiset

Ensimmäinen lettu epäonnistuu aina. Tällä kertaa ensimmäisen lisäksi epäonnistui noin kymmenen seuraavaakin. Koska pannussa ja paistajassa ei voi olla vikaa, syy oli normaalia hankalammassa taikinassa.

Vaikka taikina on paksua, ohukaisista kannattaa tehdä mahdollisimman ohuita, jotta ne eivät jää sisältä raaoiksi. Punajuuriraaste tekee ohukaisista myös hauraampia, joten paksummat kerkeävät palaa ennen kuin ne ovat tarpeeksi kiinteitä käännettäviksi.

Suurinpiirtein viimeiset olivat vasta kauniita ja tasaisen pyöreitä. Punajuuriohukaiset olivat kumminkin sen verran hyviä, ettei ensimmäisten munakasta muistuttava ulkomuoto ruokahalua juurikaan haitannut.

Punajuuriohukaiset (4 annosta)

½ kg punajuurta
5 dl maitoa
2 kananmunaa
3 dl täysjyvävehnäjauhoja
100 g raejuustoa
suolaa ja pippuria

Keitä kuoritut punajuuret kypsiksi (noin puoli tuntia). Raasta punajuureet hienoksi raasteeksi ja sekoita raaste, maito, munat, jauhot ja raejuusto keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna turvota puolituntia.

Paista taikinasta pinnoitetulla ohukaispannulla lettuja. Jos letut tuppaavat tarttumaan kiinni käytä paistamiseen öljyä.

3 kommenttia:

  1. Kauniiltahan nuo ainakin näyttävät!

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Nämä olivatkin niitä viimeisiä yksilöitä. :D

    VastaaPoista