maanantai 19. syyskuuta 2011

Lantturanskalaiset

Lantturanskalaiset

Olen alkanut vaivihkaan tykkäämään syksystä. Lähinnä siksi, että olen ymmärtäny millaista suomalaisen ruuan kulta-aikaa syksy on. Juurekset, marjat ja sienet ovat nyt parhaimmillaan ja niitä riittää enemmän kuin kerkeää valmistaa ja syödä.

Ehdottomasti lemppareitani on kesäkurpitsa, puolukat ja kanttarellit. Lantusta en ole oikein koskaa välittänyt ja lanttulaatikko on aina ollut se joulupöydän pakollinen paha. Viime jouluna kumminkin erehdyin maistamaan lanttulaatikkoa eikä se ollutkaan enää niin erityisen pahaa.

Olen jo useammassa blogissa törmännyt lanttiksiin eli lantturanskalaisiin. Sen verran mielenkiintoinen idea, että piti kokeilla. Todella hyviä ja vieläpä terveellisiä ! Lanttiksien seuraksi sopii hyvin esimerkiksi majoneesi- tai jogurttipohjainen valkosipulidippi.

Lantturanskalaiset

pala lanttua
ruokaöljyä
paprikajauhetta
pippuria
suolaa

Pilko lanttu ohuiksi tikuiksi. Pane lantut, öljy ja mausteet kulhoon ja pyörittele kunnes öljyä ja mausteita on ranskalaisissa tasaisesti. Levitä ranskalaiset pellille ja paista 225 asteessa kypsiksi ja rapeiksi. Unohdin katsoa aikaa mutta taisin pitää suurinpiirtein puoli tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti