torstai 29. syyskuuta 2011

Kreikkalaiset lihapullat

Kreikkalaiset lihapullat

Blogissani on hyvin vähä lihareseptejä: yksi liharuoka, yksi kanaruoka ja yksi leivonnainen, joka sisältää jauhelihaa. Tämä johtuu siitä etten ole ostanut lihaa itse sitten viime vuoden. Syön silti toisinaan kaikkia eläinkunnan tuotteita, vaikka minua usein luullaankin kasvissyöjäksi.

Vietin viikonlopun Lappeenrannassa. Porukat lähtivät viime viikolla Italiaan, joten käytin kotiin jääneitä ruokia pois. Pakkasesta löytyi häränjauhelihaa, joten tein pitkästä aikaa lempiruokaani, jonka makua ei voi korvata soijaversiolla. Jauheliha on kuulemma sukutilaltamme, joten se on ainakin lähiruokaa ja luomua.

Kreikkalaiset lihapullat

500 g jauhelihaa
200 g tomaattimurskaa
1 dl korppujauhoja
1 sipuli
2 rkl ruokaöljyä
2 kananmunaa
100 g fetaa
100 g oliiveja
2 valkosipulinkynttä
pippuria, suolaa, oreganoa, rakuunaa

Sekoita korppujauhot tomaattimurskaan ja anna turvota viisi minuuttia. Hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuulloja öljyssä. Murusta feta ja pilko oliivit pieniksi palloiksi. Sekoita kaikki aineet keskenään ja vaivaa tasaiseksi. Pyörittele taikinasta sopivan kokoisia pyöryköitä ja paista 200 asteessa 20-25 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti