perjantai 30. syyskuuta 2011

Kesäkurpitsasuklaakakku

Kesäkurpitsasuklaakakku

Siskoni on keittiössä lähes yhtä toivoton tapaus kun äitini, mutta olemme kehittäneet tähän toimivan ratkaisun; minä teen ruuat ja sisko siivoa keittiöön aiheuttamani kaaoksen.

Siskoni ei vain hirveästi arvosta, kun syötän hänelle salaa erillaisia terveysruokia mm. ruis-kasvispitsaa, rasvattomia välipalapatukoita ja lantturanskalaisia. Viime viikonloppuna tein suklaakakun. Unohdin vain mainita, että se sisältää kesäkurpitsaa..

Kesäkurpitsasuklaakakku

3½ dl vehnäjauhoja
⅔ dl kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
½ tl suolaa

2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 dl öljyä
1 tl vaniliasokeria

½ kesäkurpitsa raasteena
130 g tummaa suklata rouhittuna

Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää öljy ohuena nauhana muna-sokerivaahtoon. Kääntele kuivat aineet märkien aineide joukkoon. Kääntele sekaan vielä rouhittu suklaa ja kesäkurpitsa. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 50 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti