perjantai 16. syyskuuta 2011

Kesäkurpitsapyörykät

Kesäkurpitsapyörykät

Eilinen päivä meni Habitare-messuilla. Mitään suurempaa inspiraatiota en kokenut, joten keskityin enemmin ilmaisen suklaan ja kahvin metsästämiseen.

Messuilta tarttui mukaan Kotivinkki seuraavaksi 18 kuukaudeksi. En tavallisesti tilaa lehtiä mutta tarjous oli oikeasti todella hyvä (2,20e/lehti) eikä kylkiäisissä ollut valittamista.

Kotivinkin uusimmassa numerossa oli näiden kesäkurpitsapyöryköiden ohje, jota halusin päästä heti kokeilemaan. Pyöryköiden seuraksi tein pesto-kermaviilikastiketta ja täysjyväohraa.

Kesäkurpitsapyörykät (noin 25 kpl)

500 g kesäkurpitsaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl ruokaöljyä
1 kananmuna
1 dl korppujauhoja
1 dl parmesan-juustoraastetta
1 sitruuna (mehu ja kuori raastettuna)
mustapippuria, valkopippuria

Raasta kesäkurpitsa. Hienonna ja kuullota sipulit öljyssä. Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna turvota 15-30 minuutia. Pyörittele taikinasta kostutetuin käsin pyöryköitä uunipellille. Paista 225 asteessa 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti