keskiviikko 31. elokuuta 2011

Välimeren-kasvispitsa ruispohjalla

Välimeren-kasvispitsa

Muutin eilen, joten tein vähän muuttoruokaa. Päädyin pitsaan, koska halusin kokeilla fit-lehden sivuilta löytämääni ruispitsapohjaa. Pohja oli todella onnistunut, enkä ainakaan itse huomannut mitään eroa tavalliseen pitsapohjaan.

Tyhjensin muuton yhteydessä jääkaappia, joten täytteeksi tuli lähes samat tavarat, kun aikaisemmin tekemääni välimeren-kasvispiirakkaan. Kesäkurpitsaa ei valitettavasti enää ollut, mutta sekin olisi varmasti maistunut pitsan päällä.

Ruispitsapohja

2 dl vettä
2 tl kuivahiivaa
½ tl suolaa
2 rkl ruokaöljyä
2 dl vehnäjauhoja
2 dl ruisjauhoja

Liuota kuivahiiva noin 40 asteiseen veteen. Lisää suola, öljy ja vehnäjauhot ja vatkaa taikinaan sitkoa. Lisää ruisjauhot ja alusta taikina tasaisesksi. Anna kohota kaksin kertaiseksi.

Välimeren-kasvispitsa

100 g paseerattuatomaattia
2 rkl vihreää pestoa
½ paprika
½ punasipuli
100 g fetaa
100 g kirsikkatomaatteja
2 valkosipulinkynttä
½ prk oliiveja
250 g juustoraastetta
pitsamaustetta

Kauli taikinasta ohueksi levyksi. Sekoita pesto tomaattimurskaan ja levitä pohjan päälle. Lado täytteet päälle ja paista 250 asteessa  10-15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti