tiistai 16. elokuuta 2011

Välimeren-kasvispiirakka

Välimeren-kasvispiirakka

Harvoin menen kauppaan ilman selvää suunnitelmaa ostoksista, koska se on suoraan sanottuna ahistavaa. Ilman listaa turhaudun, kun valittavana on kaikkea enkä osaa päättää mitä tekisin.

Tulin viettämään kesälomaa Lappeenrantaan ja jouduin lähtemään kauppaa äitin kanssa muutaman minuutin varoitusajalla. Ruoka-ahdistus oli lähellä, mutta onneksi käsiini sattui kaupassa Bruno:n mainoslehtinen, mistä löysin idean tähän kasvispiirakkaan.

Rakastan yli kaiken kesäkurpitsaa. Mieleeni ei ole vaan koskaan aikasemmin tullut laittaa sitä piirakkaan, joten ohje oli kokeilemisen arvoinen. Pohjan vaihdoin hyväksi toteamaani ruispiirakkapohjaan.

Välimeren-kasvispiirakka

150 g margariinia
2 dl vehnäjauhoja
1½ dl ruisjauhoja
½ dl vettä

3 rkl vihreää pestoa
1 pieni kesäkurpitsa
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
150 g salaattijuustokuutioita
100 g aurinkokuivattuatomaattia
10 kpl oliiveja

2 kananmunaa
3 dl ruokakermaa
200 g juustoraastetta

Nypi ruis- ja vehnäjauhot margariinin sekaan. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuokaan (noin 25x30cm). Levitä pesto pohjan päälle.

Suikaloi kesäkurpitsa ja kuullota öljyssä valkosipulin kanssa. Levitä kesäkurpitsa ja valutetut juustokuutiot ja aurinkokuivatuttomaatit pohjan päälle.

Sekoita munat, kerma ja juustoraaste keskenään ja levitä täytteen päälle. Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia.

Täytteet ovat hyvin suolaisia, joten suolaa ei tarvitse lisätä pohjaan eikä täytteeseen. Vähäsuolaiseen tottuneiden kannattaa huuhdella tai liottaa juustoa, oliiveja ja tomaatteja hetki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti