perjantai 19. elokuuta 2011

Pienet mustikkakukot

Mustikkakukko aka. rättänä

Mietin viime viikolla jo tosissani mustikkaan lähtöä. Ongelmaksi muodostui vain ettei minulla ole mitään hajua, missä Kouvolassa voi tai edes saa marjastaa.

Mökillä pelkästään omalla tontilla on kuulemma mustikoita enemmin, kuin pystyy keräämään, mutta minulla ei valitettavasti ole aikaa lähteä 200 km päähän parin mustikka litran takia. Onneksi äitillä ei ollut lomallaan muuta tekemistä ja porukoilla odotti muutama ämpärillinen mustikoita.

Olen jo muutaman mustikkapiirakan tehnyt, joten etsin Maku -lehden sivuilta uusia ideoita ja päätin tehdä rättäniä eli mustikkakukkoja. Tein muuten samalla ohjeella mutta käytin sokerin sijasta makeutusainetta.

Mustikkakukot (5 kpl)

125 g margariinia
½ dl sokeria
2 dl ruisjauhoja
½ vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta

5 dl mustikoita
½ dl sokeria
1 rkl perunajauhoja

Vatkaa voi ja sokeri kevyesti vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenän ja lisää voi-sokeriseokseen. Anna taikinan levätä jääkaapissa noin tunti.

Kauli taikina ohueksi ja leikkaa siitä pyöreällä muotilla palasia. Painele palat pieniin uunivuokiin (esim. muffinssivuoka). Painele taikina vuokiin huolellisesti, niin että pohja ja reunat peittyvät.

Sekoita keskenään mustikat, sokeri ja perunajauho. Lusikoi marjaseos vuokiin. Kauli loppu taikina ohueksi ja leikkaa pyöreällä muotilla kuppeihin sopivan kokoiset kannet. Painele reunat kiinni.

Paista mustikkakukkoja 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti