sunnuntai 28. elokuuta 2011

Ohra-sienikääryleet

Ohra-sienikääryleet

Maku -lehden nettisivut on tällä hetkekellä minun ehdoton suosikki ruoka-aiheisista sivuista. Sivujen hakukenttään voi kirjoittaa sen raaka-aineen, jota sattuu olemaan jääkaapista ja sivu antaa pitkän listan kyseistä raaka-ainetta sisältäviä reseptejä.

Kävin toissaviikolla sienessä.. porukoiden jääkaapilla. Mukaan kertyi noin litra kantarellejä. Löysin maku.fi -sivun haulla hurjan paljon herkullisia reseptejä mm. munakoiso-kantarellilasagne, kantarellipasta, kantarelli-kuharullat.. Olisin halunnut kokeilla kaikkia, mutta lopulta päädyin näihin ohra-sienikääryleisiin. Lähinnä siksi että kaali on tällä hetkellä lähes ilmaista.

Ohra-sienikääryleet

1 keräkaali

3 dl keräkaalia
1 1/4 dl ohrasuurimoita
3 dl kasvislientä
250 g kanttarelleja
1 sipuli
2 rkl ruokaöljyä
2 rkl soijakastiketta
pippuria, suolaa
2 kpl munaa

2 rkl ruokaöljyä
2 rkl hunajaa

Koverra kaalista kanta pois. Pane kaali kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Irroita kaalista lehtiä sitä mukaan kun ne pehmenevät. Nosta lehden keittiöpyyhkeelle kuivumaan. Hienonna pienimmät lehdet täytettä varten ja säästä keitinvettä kääryleiden valeluun.

Pane ohrasuurimot kasvisliemeen kypsymään pakkauksen ohjeen mukaisesti (noin 30 min.). Hienonna sipuli ja pilko puhdistetut kantarellit. Paista sipulia ja sieniä öljyssä kunnes sienien neste on haihtunut. Lisää keitetty ohra ja mausteet. Lisää kananmunat ja sekoita.

Lusikoi kaalinlehdelle reilu ruokalusikallinen täytettä, käännä lehden sivut keskelle ja rullaa kääröksi. Asettele kääröit vierekkain uunivuokaan saumapuoli alaspäin. Valuta päälle öljyä ja hunajaa.

Paista ensin 200 asteessa noin puoli tuntia. Laske lämpötila 150 asteeseen ja jatka paistamista noin tunnin verran. Valele kääröjä kaalinkeitinliemellä paiston aikana.

2 kommenttia:

  1. Mäkin kävin tuossa sinun innostamana taas pitkästä aikaan maku.fissä ja sieltähän tosiaan löytyi vaikka ja mitä ihanaa :) Aina välillä tulee unohdettua hyvät lähteet :/ Hyvä että joku muistuttaa!

    Ihanaa, kaalikääryleitä! Itsekin meinasin tuossa menneellä viikolla niitä tehdä, mutta ostamani kaali olikin sitten lopulta vähän huono siihen hommaan ja teinkin kaalilaatikkoa. Hyväähän se oli sekin.

    VastaaPoista
  2. Nam, kaalilaatikkoakin pitäis tehdä joku päivä ! Meinasi itselläkin jäädä kääryleet tekemättä, kun tajusin ettei kahden kilon kaali oikein mahdu isoimpaan kattilaani. :D Pienen epätoivon jälkeen irroittelin uloimmat lehdet käsin ja pehmensin ne kattilassa irrallisina.

    VastaaPoista