perjantai 26. elokuuta 2011

Mustikkarahkapiirakka

Mustikkarahkapiirakka

Tämä on jo kolmas mustikkaleipomus kuukauden sisään, mutta ei kai tähän aikaan voi edes leipoa liikaa mustikkapiirakkaa? Ohje on Pumkin Jam -blogin Marilta. Marin ohjeesta poiketen tein piirakkapohjan itse ja puolitin täytteen pienempää vuokaa varten.

Olen innostunt ruuanlaitosta ja leivonnasta juuri sen takia, että tiedän tarkalleen mitä ruokani sisältää. Tästä syystä luontoni ei salli minun käyttää valmispiirakkapohjia.

Piirakkapohja syntyy todella nopeasti ja raaka-aineet löytyvät aina kaapista, joten innostus leipoa ei tarkoita automaattisesti kauppareissua. Lisäksi itse tehty pohja tulee yksinkertaisesti halvemmaksi.

Tämä pohja on sama kuin aikaisemmassa mustikkapiirakassa. Löysin reseptin, kun yritin etsiä hieman terveellisempää versiota murotaikinasta. Omasta mielestäni pohja on normaalia murotaikinaa maukkaampi ja rakenne mukavasti karkeampi.

Mustikkarahkapiirakka

100 g margariinia
½ dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

200 g maitorahkaa
1 kananmuna
½ dl sokeria
3 dl mustikoita
1 rkl perunajauhoja

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinan joukkoon. Painele tasaisesti vuuan pohjalle ja reunoille. Käytin irtopohjavuokaa, jonka halkaisija oli 20cm. Pohja riittää suurempaankin vuokaan, mutta täytettä kannattaa tehdä silloin enemmin.

Sekoita keskenään rahka, sokeri ja muna. Levitä seos piirakkapohjan päälle. Sekoita perunajauho mustikoiden kanssa ja levitä rahkatäytteen päälle. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Kiitos hyvästä ohjeesta. Tein halkaisijaltaan 27 cm:n vuokaan ja tuplasin täytemäärän. Paistoaikaa pidensin 5 minuutilla. Tuli herkullista.

    VastaaPoista