maanantai 29. elokuuta 2011

Mustikkamuffinssit

Mustikkamuffinssit

Taas yksi mustikkapostaus, hups. Seuraavaksi voisin vaihtaa blogini nimeksi maijan mustikka.

Olen aina aikasemmin surutta kutsunut sokerikakkupohjaisia vuokaleivoksiani muffinsseiksi, ihan vain koska muffinssien rakenteesta väittely on ollut mielestäni turhaa saivartelua ja kuppikakku tai vuokaleivonnainen kuulostaa vain niin kömpelöltä. Tein kumminkin viime viikolla ensimmäisen kerran itse aitoja muffinsseja ja ymmärsin vihdoin todellisia muffinssifaneja hiertävän epäkohdan. 

Aito muffinssihan on tuhti, tiivis, useimmiten öljypohjainen hieman kostea leivonnainen, jonka valmistukseen ei liity millään tavalla ainesten vatkaaminen. Muffinssien maku ja rakenne on niin omaa sarjaansa, joten en enää yhtään ihmettele, että niiden rinnastaminen sokerikakkuleivonnaisiin on saanut monet muffinssifanaatikot hyppimään seinille.

Tämän valaistumisen seurauksena päätin antaa muffinseille niille kuuluvan kunnian ja vaihdoin aikasempien `muffinsieni` nimeksi kuppikakut. Nämä mustikkamuffinsit muuten matkasivat töihin viimeisen työpäivän kunniaksi. 

Mustikkamuffinsit (8 kpl)

3 ½ dl vehnäjauhoa
1 ½ dl sokeria
1 tl soodaa
 ½ dl rypsiöljyä
1 ½ dl maustamatonta jogurttia
1 muna

2 ½ dl pakastemustikoita
1 rkl perunajauhoa

Sekoita keskenään jauhot, sokeri, leivinjauhe ja sooda. Sekoita toisessa astiassa keskenään öljy, jogutti ja kananmuna. Lisää märät aineet kuiviin ja sekoita vain sen verran, että kaikki on sekaisin, älä enempää. Kääntele joukkoon perunajauhossa pyöräytetyt pakastemustikat. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa 20-25 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. pidin muffinsseja uunissa 20 minuuttia. jäivät vähän vaaleiksi, joten olisi voinut pitää vielä sen 5 minuuttia.

    VastaaPoista
  2. Kiitos suklaajuustokakun ohjeesta! :) Tähän aikaan vuodesta nämä mustikkaohjeet ovat varsin tervetulleita. :)

    VastaaPoista