torstai 11. elokuuta 2011

Kasvismunakas uunissa


Kotiuduin taas viiden päivän reissulta ja kuten jo facebookkiin päivitin, tarvitsen oikeasti vähemmin rankkoja loma aktiviteettejä, koska kotiin ja töihin palaaminen on näinkin rentouttavaa. Olen viettänyt lähes koko kesän töissä ja reissussa ja käynyt kotona lähinnä vain nukkumassa. Harmittaa, koska kokkaaminen ei ole tästä syystä ollut kovin kannattavaa.

Pirkka-lehden ruokaliitteessä, sattui olemaan herkullisen oloinen munakas resepti. Alkuperäisessä reseptissä oli käytetty krakovanmakkaroita, jotka jätin pois ja korvasin herkkusienillä ja tuhdimmalla määrällä kesäkurpitsaa. Munakkaan päälle sopisi vielä ohut kerros juustoraastetta.

Kasvismunakas uunissa (4 annosta)

1 keskikoioinen kesäkurpitsa
1 paprika
1 tlk (100 g ) herkkusieniä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 rkl ruokaöljyä
4 kananmunaa
2 dl maitoa
tinjamia, persiljaa, suolaa, pippuria

Pilko kesäkurpitsa, suikaloi paprika ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita ja kesäkurpitsaa hetki öljyssä ja lisää paprika ja herkkusienet. Mausta tinjamilla, persiljalla, suolalla ja pippurilla. Kaada kasvikset laakeaan uunivuokaan (halkaisija noin 30 cm). Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää maito. Kaada munaseos kasvisten päälle. Pilko päälle vielä muutama kirsikkatomaatti. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti