keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

Suklaajuustokakku #2

Suklaajuustokakku

Suklaajuustokakusta on tullut ylivoimaisesti minun lempi herkku, joten halusin tehdä sitä välttämättä myös ristiäisiin. Harmikseni myös vieraat tykkäsivät kakusta ja se hävisi ennen kuin itse edes kerkesin kakkupöytään. Onneksi sain pihistettyä pienen palan siskon pojan lautaselta.

Edellinen suklaajuustokakku oli turhan kermainen, joten laitoin suklaata tällä kertaa tuplasti. Sokerin jätin pois (tai oikestaan unohdin), mutta kakku oli silti hyvin makeaa. Koska myös suklaa jähmettää kakkua laitoin liivatetta vähemmän kuin edelliseen kakkuun. Päälle murskasin vielä pussillisen minttusuklaarakeita.

Suklaajuustokakku

175 g minttu domino-keksejä
50 g margariinia
400 g tummaa suklaata
400 g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl kermaa
1 tl vaniliasokeria
4 liivatelehteä
1 rkl kahvia

Murskaa keksit ja lisää sula margariini. Painele seos irtopohjavuuan pohjalle ja siirrä jääkaappiin jähmettymään. Lisää vaniliasokeri kermaan ja vatkaa vaahdoksi. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin viideksi minuutiks. Sulata suklaa ja sekoita tuorejuuston joukkoon. Kiehauta kahvi ja sulata liivate siihen. Kaada liivate ohuena nauhana suklaatuorejuustoon. Nostele kerma varovasti tuorejuuston joukkoon. Kaada irtopohjavuokaan ja siirrä pakkaseen jähmetymään noin 20 minuutiksi.

3 kommenttia: