keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Suklaa-kuppikakut

Suklaa-kuppikakku

Se tunne, kun kaupat ovat jo kiinni, kello on niin paljon ettei kehtaisi enää leipoa ja iskee armoton makean himo. Onneksi niitä kertoja varten joku ihana ihminen on kehittänyt mikro-suklaakakkureseptin.

Alkuperäinen ohje on mitoitettu piirakkavuokaan, jonka halkaisija on noin 22cm. Itse jaoin taikinan kahteen suureen kahvikuppiin, minkä vuoksi myös puolitin alkuperäisen kypsennysajan (6 min).

Koska kaupat olivat tosiaan jo kiinni jouduin jättämään suklaan pois ja laitoin hieman enemmän kaakaojauhetta ja sokeria. Kakut koristelin normaalilla mokkapalojen kuorrutteella (tomusokeria, kaakaojauhetta, rasvaa ja kahvia) ja murskatulla marengilla.

Ironista miten tämäkin suklaakakku vain paranee muutamassa päivässä. Eli jos makean himolta pystyt suosittelen jättämään pienet rippeet ylihuomiseen. 

Suklaa-kuppikakut (2 kpl)

100 g margariinia
1 kananmuna
1 dl maitoa
1 dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakajauhetta
½ levy suklaata raastettuna
½ tl leivinjauhetta

Sulata margariini mikrossa. Sekoita joukkooon muna, maito ja sokeri. Sekoita vehnäjauhojen sekaan muut aineet. Sekoita kaikki yhteen mutta vain sen verran että aineet sekoittuvat. Jaa taikina kahteen suureen kahvikuppiin (tai kolmeen pienempään). Kypsennä kakkuja mikrossa muki kerrallaan täydellä teholla 3 minuuttiä. Ei pyörivällä mikrolla käännä kakkua puolikierrosta kypsentämisen puolessavälissä. Anna kakkujen jäähty ja koristele.

5 kommenttia:

  1. kun tuossa ohjeissa lukee puoli levyä suklaata, niin jos sen jättää pois niin kuinka paljon kaakaojauhetta ja sokeria pitää laittaa että suklaa on korvattu?

    VastaaPoista
  2. Minulla ei ole muutakuin tummaa leivontasuklaata, niin mietin vain, että pitäisikö sitä sitten laittaa vähemmän kuin puoli levyä?

    VastaaPoista
  3. voi ei, en mie noin tarkkaan koskaan leivo, kuhan heittelen kaikkea vaan sekaan. saatoin laittaa muutaman ruokalusikallisen enemmin molempia. tummaa suklaata kakkuihin useimmiten käytetäänkin mutta itse käytän aina sitä suklaata mitä nyt sattuu olemaan. erillaiset maustetut suklaatkin käy.

    VastaaPoista
  4. jos laittaa suklaata kakut jäävät enemmin mutakakkumaisiksi. lisäsin kaakaojauhetta ja sokeria ihan vain korvaamaan suklaisuutta. ilman suklaata kakusta ei valitettavasti saa ihan samanlaista.

    VastaaPoista
  5. ihanaa löytää tämmöinen ohje! itsellä sattuu liiankin usein makeanhimo, joten kiitos älyttömästi. Rakastan leipomista ja makeaa ja kun ne yhdistää voiko mikään olla kivempaa ja rentouttavampaa!!! :D kaikki muutkin ohjeesi ovat tosi kivoja, iskee kauhea leipomishinku kun katselee kuvia ja lukee näitä :)
    - selma

    VastaaPoista