perjantai 22. heinäkuuta 2011

Paistettua riisiä ja kasviksia

Paistettua riisiä ja kasviksia

Juhannuksena tekemäni paistettu nuudeli oli niin hyvää että innostuin Voisilmäpeliä -blogin paistetusta riisistä. Varsinkin kun ainekset olivat sen verran yksinkertaiset, että kehtaa Tykkimäen <3 palkoillakin ostaa.

Tein samalla vähän jääkaapin tyhjennystä, joten sekaan meni maissia ja cashew -pähkinät vaihtuivat suolapähkinöihin. Käytän lähes aina pakastevihanneksi, koska ne ovat yksinkertaisesti halvimpia.

Paistettua riisiä ja kasviksia (2 annosta)

4 dl keitettyä riisiä
2 rkl öljyä
2 kpl kevätsipulia
3 kpl valkopulinkynttä
150 g sekavihanneksia (vihreäpapu, herne, porkkana)
100 g maissia
2 kpl tomaatteja
½ dl pähkinöitä
2 kpl kananmunia
½ lime
valkopippuria, fariinisokeria, soijakastiketta

Hienonna valkosipuli ja kevätsipuli varsineen. Kuumenna öljy pannulla ja paista sipuleita kunnes ne ovat läpikuultavia. Lisää maissi ja sekavihannekset ja paista hetki. Lisää riisi ja pilkotut tomaatit ja paista noin viisi minuuttia. Lisää pähkinät.

Siirrä riisit pannun toiselle sivulle ja riko kananmunat tyhjään päähän. Anna munien paistua hetki ja sekoita ne lastalla kokkeliksi. Sekoita munat riisin joukkoon ja mausta ruokosokerilla, soijakastikkeella ja valkopippurilla. Tarjoile limelohkon kanssa.

2 kommenttia:

  1. eihän tuota kananmunaa tarvitse laittaa, siis että pärjää ilmankin ?

    VastaaPoista
  2. ei tarvitse, mutta on aika proteiinitonta ilman.

    VastaaPoista