maanantai 18. heinäkuuta 2011

Kerrostäytekakku vaahtokarkkikuorrutteella

Ristiäiskakku

Ristiäiset on nyt vietetty ja muru sai nimekseen Meryl Haley Gabrielle. Risitäiskakunkin sain valmiiksi ilman suurempia epätoivonhetkiä. Ainut ongelma syntyi vaahtokarkkikuorrutteen kanssa, joka oli yllättävän työläs kaulia ja jäi hieman epätasaiseksi. Luultavasti siksi, että massani oli hieman liian sitkeää.

Vaahtokarkkimassa oli muuten positiivinen yllätys. Se oli marsipaania helpompi nostaa ja asetella kakun päälle ja se ei sulanut yhtä helposti. Pelkäsin, että massa on liian kumimaista ja sitkeää, mutta imettyään kosteutta kakusta se leikkautui hyvin ja kakku pysyin siistinä. Massan alle olin levittänyt ohuen kerroksen valkosuklaakermaa.

Kakussa on 3 munan (halkaisija 20cm) ja 4 munan (halkaisija 26 cm) kakkupohja. Täytteenä on Kinuskikissan ohjeella raparperikiisseliä, mansikoita ja valkosuklaakerma. Alla olevan ohjeen olen mitoittanut molempien kerrosten kahteen väliin. Täytin kakun kaksi vuorokautta ennen tarjoilua, joten jätin kakkupohjat kokonaan kostuttamatta.

Raparperi-mansikka-valkosuklaatäyte

1 kg raparperia
4 dl sokeria
2 dl raparperien keittolientä
½ dl perunajauhoja
2 rkl vettä

300 g valkosuklaata
4 dl kuohukermaa

1½ l mansikoita

Leikkaa raparperit ja keitä niitä sokeriliemessä noin 5 minuuttia kunnes ne ovat pehmenneet. Valuta raparperit. Muista ottaa keitinlientä talteen 2 dl. Siirrä raparperit ja keitinliemi takaisin kattilaan. Sekoita perunajauhot veteen ja sekoita huolellisesti raparperien joukkoon. Kiehauta ja anna jäähtyä.

Vatkaa kerma ja sulata suklaa. Sekoita suklaa huolellisesti kerman joukkoon.Viipaloi mansikat ja täytä kerrokset raparperikiisselillä, mansikoilla ja valkosuklaakermalla.

Tossuista toinen jäi ilman nauhaa, koska nauha oli loppu tiimarista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti