sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Suklaajuustokakku

Suklaajuustokakku

Työkaveri kiikutti ylioppilasjuhlistaan niin hyvää suklaajuustokakkua, että oli pakko leipoa lisää. Iikka lupasi tuoda ohjeenkin mutta unohti sen kiireessä kotia, joten ainemäärät on aika hakuammunnalla päätettyjä.

Ei ollut ihan samanlaista kun Iikan kakku, mutta hyvää silti. Itse olisin tykänny vielä suklaisemmasta kakusta, joten ensikerralla laitan suklaata ja tuorejuustoa tuplasti.

Pääsin perjantaina ensimmäistä kertaa kesälomalle (tosin vain kahdeksi päiväksi), joten ostin sen kunniaksi mansikoita ja dippailin niitä ylimääräseen suklaaseen. Muutaman maltoin jättää kakun koristeeksikin. Mansikoiden lisäksi vuolin koristeeksi suklaa lastuja.

Suklaajuustokakku

1 pkt (175 g) domino-keksejä
50 g margariinia
200 g tuorejuustoa
200 g suklaata
4 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
1 tl vaniliasokeria
5 kpl liivatelehtiä
1 rkl kahvia

Murskaa keksit ja lisää sula margariini. Painele seos irtopohjavuuan pohjalle ja siirrä jääkaappiin jähmettymään. Lisää sokeri ja vaniliasokeri kermaan ja vatkaa vaahdoksi. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin viideksi minuutiks. Sulata suklaa ja sekoita tuorejuuston joukkoon. Kiehauta kahvi ja sulata liivate siihen. Kaada liivate ohuena nauhana suklaatuorejuustoon. Nostele kerma varovasti tuorejuuston joukkoon. Kaada irtopohjavuokaan ja siirrä pakkaseen jähmetymään noin 20 minuutiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti