perjantai 3. kesäkuuta 2011

Pesto-mozzarellasarvet

Pesto-mozzarellasarvet

Mietin koko työpäivän, jotain kivaa leivottavaa, mitä voisin ottaa huomenna töihin evääksi. Herkku ja koukku -blogin uusin päivitys sai minutkin innostumaan täytetyistä sarvista.

Halusin viimein kokeilla tehdä pestoa itse, joten täytteeksi tuli pestoa ja mozzarellaa. Taikinan tein lähes samalla yhteishyvän ohjeella, kuin päivityksen kirjoittaja Jytis. Muutin ohjetta hieman, koska vehnäjauhot olivat lopussa enkä halunnut taikinaan juustoa.

Lopputulos oli loistava eikä sanat riitä kuvailemaan, miten hyviä sarvista tuli. Kokeiltaa ihmeessä!

Pesto-mozzarellasarvet (12 kpl)

2½ dl vehnäjauhoja
2 dl ruisjauhoja
2 tl leivinjauhetta
50 g margariinia
2 dl maitoa

½ dl pestoa
100 g mozzarellaa
1 kananmuna

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ensin pehmeä margariini ja sitten maito ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Jaa taikina kahteen osaan ja taputtele/kauli taikinat pyöreiksi levyksi. Käytä tarvittaessa apuna ruisjauhoja.

Jaa ympyrät kuuteen sektoriin. Kuutioi mozzarella ja jaa se ja pesto takinakolmioiden leveämpään päähän. Pyöritä kolmiot sarviksi, aloittaen leveämmästä päästä. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle kaurahiutaleita.

Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.


Pesto (4 dl)

1 dl pinjansiemeniä
2 dl parmesaaniraastetta
2 ruukkua basilikaa
1 valkosipulinkynsi
½ tl suolaa
½ tl sokeria
1 tl pippuria
1 rkl sitruunamehua
1½ dl öljyä

Hienonna tehosekoittimessa ensin pinjansiemenet. Lisää loput aineet öljyä lukuun ottamatta. Jätä tehosekoitin pyörimään ja valuta öljy sekaan ohuena nauhana.

Tein pestoa vahingossa vähän reilumman satsin, mutta lopun voi onneksi pakastaa.

Pesto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti