maanantai 27. kesäkuuta 2011

Paistettua nuudelia muurinpohjalla

Paistettua nuudelia muurinpohjalla

Meillä on mökillä ihan paras ulkokeittiö. Puulämmitteinen liesi mikä on pelastettu 90-luvun lopussa puretusta talosta Lappeenrannan Peltolasta. Itseasiassa meillä on toinenkin liesi sisällä, mutta sitä ei ole taidettu koskaan käyttää.

Avotulella ja muurinpohjalla kokkailu on haastavaa hellaan ja teflonpannuun verrattuna, mutta joku siinä kiehtoo niin paljon, että jaksaa nähdä vaivan. Varsinkin nyt talven jäljiltä sain hinkata muurinpohjaa puhtaaksi useamman minuutin..

Sain idean tehdä paistettua nuudelia, koska söin provinssissa älyttömän hyvää soijaa ja paistettua nuudelia. Ensisijainen tarkoitus oli käyttää myös soijasuikaleita mutta päätin säästä lihansyöjä siskoni järkytykseltä.

Paistettua nuudelia muurinpohjalla (~ 4 annosta)

1 dl ruokaöljyä
400 g possusuikaleita
500 g pakastevihanneksia
300 g nuudelia
punaista currytahnaa
kalakastiketta
hunajaa
soijaa

Polta muurinpohjan alle sopiva hiillos. Paista possusuikaleet runsaassa öljyssä. Lisää kasvikset ja paista niitä hetki. Mausta currytahnalla, hunajalla, soijalla ja kalakastikkeella. Siirrä lihat ja kasvikset muurinpohjan reunoille tai toiseen astiaan. 

Esikeitä nuudelit. Älä keitä nuudeleita liikaan vaan jäte ne mielummin vähän raaoiksi. Lisää muurinpohjalle öljyä ja mausteet. Paista nuudeleita kunnes ne ovat kypsiä ja lisää lihat ja kasvikset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti