maanantai 27. kesäkuuta 2011

Muurinpohjaletut

Muurinpohjaletut

Juhannusruokien postaaminen jatkuu..

Mansikkakakun lisäksi must juhannusruoka on muurinpohjaletut. Sokerittomasta taikinasta tehdyt letut voi tarjota makean tai suolaisen täytteen kanssa. Meillä letut syötiin vanilia-kahvisiirapissa uitettuina.

Ensimmäiset kolme lettua meni piloille sopivaa lämpötilaa arvaillessa. Lopulta sain parhaimman tuloksen pienen liekin päällä.

Lettutaikina

1 l maitoa
4 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
1 dl öljyä
1 tl suolaa

Vatkaa munat ja vehnäjauhot maitoon. Lisää öljy ja mausta suolalla. Anna taikinan turvota noin 30 minuuttia.

Polta muurinpohjan alle kuuma hiillos tai pieni tuli. Paista letut runsaassa rasvassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti