sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Mansikka-valkosuklaamoussekakku

Mansikka-valkosuklaamoussekakku

Juhannus ei vain toimi ilman mansikkakakkua. Olin himoinnut juhannuskakun tekemistä jo pitkään ja kehitellyt mansikalle sopivaa liittolaista.

Valkosuklaa oli aika looginen valinta. Halusin tehdä kunnon täytteen, joten tein suklaarahkaa, jonka hyydytin liivatteella. Itse tykkäsin juustokakkumaisesta täytteestä, mutta jos tykkää pehmeämmästä täytteestä 2 liivatetta riittää hyvin.

Pohjaa leipoessani loppui muuten sokeri. Olin laista enkä jaksanut lähteä kauppaan, joten laitoin loput (noin puolet) fariinisokeria, toimii!

Mansikka-valkosuklaamoussekakku

3 munan kakkupohja (halkaisija 20cm)

1 l mansikoita
2 dl kermaa
200 g rahkaa
130 g valkosuklaata
3 kpl liivatelehtiä
2 rkl vettä

2 dl kermaa
200 g rahkaa
1 tl vaniljasokeria
sokeria

Sulata suklaa ja sekoita rahkaan. Vatkaa kerma ja kääntele valkosuklaarahkan joukkoon. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Kiehauta vesi ja sulata liivatteet siihen. Kaada liivate ohuena nauhana täytteen joukkoon ja sekoita huolellisesti.

Leikkaa kakkupohja kahdeksi kerrokseksi. Jätä pohja mieluiten päällimäistä kerrosta paksummaksi. Aseta pohja irtopohjavuuan renkaan sisälle ja kostuta maidolla. Kaada täyte vuokaan ja lado viipaloidut mansikat täytteen päälle. Aseta päällimmäinen kerros vuokaan ja kostuta. Anna jähmettyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.

Vatkaa kerma ja sekoita rahkaan. Mausta vaniliasokerilla ja sokerilla maun mukaan. Levitä rahka kakun päälle ja koristele mansikoilla ja valkosuklaalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti