sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Kreikkalainen voileipäkakku

Kreikkalainen voileipäkakku

Teki vain mieli voileipäkakkua. Sisko on allerginen kalalle, joten en voinut tehdä lohikakkua. Lisäksi kinkkukakku tuntui tylsältä, joten päädyin tekemään kreikkalaisen voileipäkakun.

Tästä ohjeesta tulee aika pieni kakku (noin 20x20cm), josta riittää noin kuudelle henkilölle. Kuorrutetta tuli aika reilusti, koska laitoin siihen kaiken täytteestä ylijääneen jogurtin. Kuorrutetta tosin menee enemmän, jos sitä pursottaa kakun päälle.

Kreikkalainen voileipäkakku

1 pss ruispaahtoleipää
300 g turkkilaista jogurttia
200 g tuorejuustoa (aurinkokuivattutomaatti)
200 g fetaa
150 g aurinkokuivattua tomaattia
1 punasipuli
maitoa

200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g turkkilaista jogurttia

Leikkaa paahtoleivästä reunat pois. Valmista täyte; pilko feta, sipuli ja tomaatit ja sekoita tuorejuuston ja jogurtin joukkoon. Jaa leipäpalat neljäksi kerrokseksi. Kostuta jokainen kerros maidolla ja levitä täytettä niiden väliin. Siirrä jääkaappiin kostumaan kevyen painon alle mieluiten seuraavaan päivään.

Sekoita tuorejuusto ja jogurtti keskenään ja levitä voileipäkakun päälle. Koristele salaatin lehdillä, fetalla, aurinkokuivatuilla tomaateilla ja oliiveilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti