keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Jauhelihakierteet

Jauhelihakierreet

Taisin muutama viikko sitten todeta, etten edes muista milloin olen tehnyt ruokaa lihasta. No nyt asia on korjattu. Pakastimen tyhjennyksen yhteydessä on löytynyt jo kaksi pakettia jauhelihaa. Toisesta tein jo viime viikolla makaronivuokaa ja toisen uhrasin jauhelihakierteisiin.

Halusin alunperin tehdä Kodinkuvalehden jauhelihamuffinsseja, mutta koska kananmunat oli loppu, leivoin saman täytteen sämpylätaikinan sisään. Homma meinasi mennä pieleen ja pahasti, koska tein normaalin aloittelijan virheen; liikaa täytettä ja liian vähän taikinaa. Tähän reseptiin sitten hieman viisastuneena korjasin ainemääriä. Täyte fiaskon takia kierteiden ulkonäkö on mitä on.

Jauhelihakierteet (12 kpl)

2½ dl vettä
½ pss kuivahiivaa
½ tl suolaa
2 rkl öljyä
2 dl kaurahiitaleita
1 dl vehnäleseitä
3-4 dl vehnäjauhoja

200 g jauhelihaa
1 dl porkkanaraastetta
1 pieni sipuli
100 g tuorejuustoa
2 rkl ketsuppia
suolaa, mustapippuria, paprikajauhetta, tuoretta basilikaa

Lämmitä vesi hieman yli 37 asteiseksi. Lisää hiiva ja suola. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen taikinaan. Lisää jauhojen laitoin yhteydessä myös öljy. Sekoita taikinaa ensin puuhaarukalla ja alusta lopuksi. Anna kohota lämpimässä noin puoli tuntia.

Paista jauheliha. Lisää hienonnettu sipuli ja porkkanaraaste ja kääntele hetki. Lisää tuorejuusto ja mausteet ja sekoita tasaiseksi. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi ja levitä täyte päälle. Rullaa levy leveyssuunnassa. Leikkaa pötkö 12 osaan ja asettele palat muffinssivuokiin. Kierteet voi leikata myös korvapuustien tapaan. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Töissä meni noin 12 purkkia vuokasprayta roskiin, joten nappasin itselle yhden kotiin. Kokeilin sitä sitten kierteiden yhteydessä muffinssivuokaan ja pakko todeta, että toimii kuin unelma!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti