torstai 2. kesäkuuta 2011

Itse tehty mysli

Itse tehty mysli


Olen myslin suurkuluttaja. Syön mysliä mm. aamupalaksi, välipalaksi, iltapalaksi ja menee se välillä lounaastakin. Parasta on tietenkin rasvainen muromysli maustamattoman jogurtin kanssa.

Olen jo pitkään suunnitellut tekeväni mysliä itse, sillä myslihimoni vie minut muuten vararikkoon. Lisäksi kaupan mysleissä on todella vähän kuituja, liikaa tyydyttyneitä rasvoja ja hullusti sokeria.

Parasta oma tekemässä myslissä on se, että sekaan voi laittaa mitä ikinä haluaa. Tosin itselle iski valinnan vaikeus, joten päädyin tekemään alkajaisiksi ihan perus mysliä pähkinöillä ja rusinoilla.

Itse tehty mysli

5 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäleseitä
2 rkl öljyä
3 rkl hunajaa
1 dl pähkinöitä
1 dl rusinoita

Sekoita kuivat aineet ja pähkinät keskenään ja levitä uunipellille. Valuta päälle hunaja ja öljy ja paahda 175 asteessa noin kymmenen minuuttia. Kääntele myslejä muutaman kerran paahtamisen välillä. Anna jäähtyä ja sekoita joukkoon rusinat. Mysliä voi maustaa hieman suolalla. Itse jätin laittamatta, koska käytin suolapähkinöitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti