maanantai 23. toukokuuta 2011

Rukiset lohipalat

Rukiset lohipalat

Viikonloppu meni reissussa ja mitä ihmeellisemmällä einesruokavaliolla. Oli kiva päästä kotiin tekemään ja syömään ruokaa, jonka alkuperää ja raaka-aineita ei tarvitse arvailla.

Ostin graavilohta, koska se oli viimeisen käyttöpäivän lähestyessä tarjouksessa. Kotona sitten googlasin lohireseptejä. Löysin idean pirkka.fi sivulta. Alkuperäisessä reseptissä oli käytetty valmista myllynparas ruistaikinaa, joten taikinan kehittelin itse. Valmistaikinaa tähän reseptiin menisin varmaan 250g.

Näistä tuli ihan älyttömän hyviä, joten suosittelen lämpimästi. Sopii loistavasti esimerkiksi ylioppilasjuhliin suolapalaksi. :)


Rukiset lohipalat (12kpl)

100 g margariinia
3 dl ruisjauhoja
1 dl maustamatonta jogurttia
½ tl suolaa
1 tl soodaa
150 g graavi- tai savulohta

½ dl vettä
1 rkl margariinia

Sekoita ruisjauhot pehmeään margariiniin. Lisää jogurtti, suola ja sooda ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Nosta hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.

Kauli taikina mahdollisimman suorakaiteen muotoiseksi (noin 20x30cm). Ripottele taikinan pinnalle ja pöydälle ruisjauhoja, jotta taikina ei tartu kiinni. Leikkaa levy pituussuunnassa kahteen osaan (noin 10x30cm).

Suikaloi lohi ja asettele se taikinalevyn toiselle sivulle noin 1 cm päähän reunasta. Käännä levyn toinen puoli lohen päälle ja painele reuna kiinni. Leikkaa kumpikin suorakaide vinottain noin kuuteen osaan. Nostele palaset uunipellille ja paista 275 asteessa 8-10 minuuttia.

Kuumenna vesi ja sulata margariini siihen. Voitele lohipalat vesi-voiseoksella ja anna niiden jäähtyä.

3 kommenttia:

  1. rukiiset sanotaan suomeksi, ei ruukiset. kolme kerta sulla sama virhe, en muuten ois nipottanut:)

    VastaaPoista
  2. joo oon ihan mahoton kirjotusvirheiden kanssa :D

    VastaaPoista
  3. *kirjoitus... oon ollu englanninkielisellä ala-asteella, joten ei tahdo äidinkieli vieläkään luonnistua.

    VastaaPoista