sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Pastasalaatti

Huhuh, onneksi vappu on vain kerran vuodessa. Mahtava mutta rankka viikonloppu takana. Onneksi sää oli parempi kuin säätiedoitukset antoivat olettaa ja pääsimme vappupiknikille Lappeenrannan Linnoituksen valleille.

Eväänä meillä oli omatekemää pastasalaattia, sienisalaattia, perunasalaattia, nakkeja, tuoretta ananasta, leipäjuustoa ja tietenkin kuohuviiniä. Tein itse simaakin mutta ne kerettiin juomaan jo ennen piknikkiä.

Enpä muistanut kuvata alkuperäistä salaattia, vaan tämä kuva on sunnuntain jämäsalaatista, jossa on fetan ja punasipulin sijasta omenaa ja normaalia sipulia. Feta-versio oli tietenkin parempaa.Pastasalaatti

200 g tummaa kierrepastaa
200 g kirsikkatomaatteja
1 punasipuli
1 paprika
200 g fetaa
150 g aurinkokuivattua tomaattia öljyssä
100 g oliiveja

Keitä pasta ja valuta oliivit. Halkaise kirsikkatomaatit ja pilko oliivit, sipuli, paprika ja feta. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Sima
Sima

2 l vettä
2½ dl fariinisokeria
2½ dl sokeria

1 mm kuivahiivaa
1 sitruuna
rusinoita

Keitä puolet vedestä ja liuota siihen sokerit. Kaada loput vedet joukkoon kylmänä. Lisää hiiva ja sitruunan mehu. Anna käydä huoneenlämmössä noin vuorokausi. Pullota, lisää joukkoon muutama rusina ja anna käydä kylmässä noin viikon ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti